Fideszes médiaember: „Ki kell énekelnünk a németek kezéből az RTL Klubot”

/ 2018.02.21., szerda 15:25 /
Fideszes médiaember: „Ki kell énekelnünk a németek kezéből az RTL Klubot”

Hiába a sok tízmilliárdos tőkeinjekció, az új kormányzati média csak ott hatékony, ahol nincsenek versenytársai – például a megyei újságok piacán. Az országos lapok, hírportálok, tévék és bulvárcsatornák esetében az eredmény vérszegény. A fideszes médiavásárlások teljes mérlege a csütörtöki Heti Válaszban.

Ha csak egyetlen friss adattal kellene szemléltetni a fideszes sajtóbevásárlások, -átalakítások hatékonyságát, érdemes a közmédia retroadójának sikeréből kiindulni. A kizárólag archív, azaz olcsó tartalmakkal – jelenleg a Família Kft. című vígjátékkal – hasító M3 közönségaránya az esti főműsoridőben megközelíti a zászlóshajóként jegyzett Dunáét, jócskán meghaladja az M1 hírcsatornáét, és nyolcszorosa a kormánypárti Echo televízióénak. És nem a nosztalgiázó nyugdíjas korosztályban, hanem a 18–49 évesek körében.

Milyen nézettségi, olvasottsági eredményeket produkálnak az új kormánypárti médiumok?

Mit tervez a választások után a kormány az RTL Klubbal, és miért van útban az Index?

Miért hirdet az állam néhány baloldali médiumban?

Miért szerettek bele a kormányzati kommunikáció irányítói a bulvárba?

És mi valójában Habony Árpád szerepe ebben az egészben?

 

 

 

 

 

Válaszok a február 22-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Stumpf András

Találkozunk 2016-ban!

Meglepő eredmény: valójában ennyit dolgoznak a tanárok

Aprólékos kutatómunkát végzett a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium fizikatanára, hogy kiderítse, hány munkaórát is dolgozik: Rakovszky Andorás egy éven át vezette pontosan, mennyi időt tölt munkával. A Heti Válasznak küldött írását most változtatás nélkül közöljük.

Ágh István 80 éves: „Nem lettem a népi baloldal költője”

„Amit végeznem kellett, elvégeztem, / elmegyek én is, mert az idő lejárt” – írja Őszvégi képletek című szonettciklusában a 80 éves Ágh István költő, aki életkorát meghazudtoló frissességgel figyeli a világot. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Végleg megszabadítják az autóktól a Normafát!

A Hotel Olimpia most kezdődő bontásának elsődleges értelme az, hogy lehetővé válik a hegygerinc forgalommentesítése. A Normafa rehabilitációja igazi bezzeg-projekt: a mindent agyonbetonozó nagyberuházások korszakában üdítő kivétel. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Egri csillagok a Nemzetiben: spirituális diadal, aktuálpolitika nélkül

A legnépszerűbb magyar regényt állította színpadra a Nemzeti Színház élére újabb öt évre kinevezett Vidnyánszky Attila. Az Egri csillagok a kampányidőszak ellenére sem lett politikai hálaadás, hanem az, aminek Gárdonyi megírta: nagyszabású hősének. Március 9-én mutatták be, de az idei évadra már alig kaphatók jegyek.

Robert Fico úgy megy, mintha jönne

A szlovákiai kormányfőcsere ellenére a hatalom Robert Ficoé marad: pártjáé a legtöbb parlamenti mandátum, és addig nem távolítható el, amíg koalíciós partnerei kitartanak mellette. De tényleg Soros György akar kormányt buktatni? Részletek a friss Heti Válaszban.

Trump bukott stratégája új hősöket talált: például Orbán Viktort

Az amerikai alt-right zászlóvivője, aki nélkül Donald Trump győzelme valószínűtlen lett volna, most Európában harcol az establishment ellen. Steve Bannon itteni hősei Marine Le Pen, Luigi Di Maio és Orbán Viktor. De mennyit ér egy bukott stratéga támogatása? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.