Fideszes médiaember: „Ki kell énekelnünk a németek kezéből az RTL Klubot”

/ 2018.02.21., szerda 15:25 /
Fideszes médiaember: „Ki kell énekelnünk a németek kezéből az RTL Klubot”

Hiába a sok tízmilliárdos tőkeinjekció, az új kormányzati média csak ott hatékony, ahol nincsenek versenytársai – például a megyei újságok piacán. Az országos lapok, hírportálok, tévék és bulvárcsatornák esetében az eredmény vérszegény. A fideszes médiavásárlások teljes mérlege a csütörtöki Heti Válaszban.

Ha csak egyetlen friss adattal kellene szemléltetni a fideszes sajtóbevásárlások, -átalakítások hatékonyságát, érdemes a közmédia retroadójának sikeréből kiindulni. A kizárólag archív, azaz olcsó tartalmakkal – jelenleg a Família Kft. című vígjátékkal – hasító M3 közönségaránya az esti főműsoridőben megközelíti a zászlóshajóként jegyzett Dunáét, jócskán meghaladja az M1 hírcsatornáét, és nyolcszorosa a kormánypárti Echo televízióénak. És nem a nosztalgiázó nyugdíjas korosztályban, hanem a 18–49 évesek körében.

Milyen nézettségi, olvasottsági eredményeket produkálnak az új kormánypárti médiumok?

Mit tervez a választások után a kormány az RTL Klubbal, és miért van útban az Index?

Miért hirdet az állam néhány baloldali médiumban?

Miért szerettek bele a kormányzati kommunikáció irányítói a bulvárba?

És mi valójában Habony Árpád szerepe ebben az egészben?

 

 

 

 

 

Válaszok a február 22-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.