Fordulat az időjárásban - Itt várható 10 centinél több hó

/ 2015.02.09., hétfő 20:55 / Hírforrás: MTI

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint javul az idő.

Hétfőn is több helyen - elsősorban a Dunántúlon - okozott fennakadást a közlekedésben a havazás, illetve a hófúvás. Több főútvonalon korlátozták a teherforgalmat. A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint javul az idő, keddre már semmilyen veszélyes időjárási jelenség miatt nem adtak ki figyelmeztetést.

A meteorológiai szolgálat hétfőre Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyére adott ki másodfokú figyelmeztetést az erős hófúvás miatt, de emellett a nyugati országrészben másutt is havazásra, hófúvásra figyelmeztetett. A télies útviszonyok miatt Veszprém megyében utakat zártak le, illetve korlátozást vezettek be a teherforgalomra.

Somogy megyében is több baleset történt a jeges, csúszós utakon. Belegnél egy kenyeret szállító kisteherautót szabadítottak ki a hótorlaszból, a Lábod és Mike közötti úton több személyautót mentettek ki a hóból, Kutas és Kozmapuszta között pedig elakadt betegszállítóhoz riasztották a tűzoltókat.

Balatonújlaknál egy árokba csúszott és oldalára borult kisteherautót állítottak a kerekeire és vontattak ki az útra, a toponári városrészben pedig egy árokba csúszott autóbuszt húztak ki a kaposvári önkéntes tűzoltók. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő este arról tájékoztatott: elsősorban a Dunántúl északi felén (nagyobb valószínűséggel a magasabban fekvő helyeken) kisebb körzetekben továbbra is előfordulhat hófúvás, ami a hőmérséklet emelkedésével megszűnik. Kedd reggelig a Dunántúl északnyugati részén helyenként még előfordulhatnak 65-70 kilométer/óra körüli széllökések. Emellett többfelé várható hó, havas eső, amely északnyugat felől egyre több helyen esőre vált - írták, kiemelve: átmenetileg néhol ónos eső sem zárható ki. Hétfő estétől kedd reggelig több helyen hullhat legfeljebb 4 centiméternyi hó, de a Dunántúli-középhegység magasabban fekvő részein (elsősorban a Bakonyban) néhol 10 centimétert meghaladó mennyiség is lehet.

Keddre már sem a szél, sem a havazás, sem a hófúvás miatt nem adtak ki figyelmeztetést. Az előrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és plusz 1 Celsius-fok között alakul, nyugaton lesz enyhébb az idő, ott hajnalra tovább emelkedik a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire plusz 1-6 fok között várható.

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.