Fotók: egy napra szamizdat lett a Magyar Nemzet

/ 2018.04.15., vasárnap 09:00 /
Fotók: egy napra szamizdat lett a Magyar Nemzet

Az első szavunk a fájdalomé. A második a köszöneté – így kezdte beszédét Pethő Tibor, újságíró, a Magyar Nemzetet alapító Pethő Sándor dédunokája a lap bezárása miatti szombati összejövetelen.

Pethő Tibor és Lukács Csaba

Pethő Tibor és Lukács Csaba - Fotó: Benkő Vivien

Lukács Csaba, a Magyar Nemzet munkatársa pedig arról beszélt, hogy nagyon nehéz volt nyomdát találniuk, így csak a pozsonyi Új Szó segítségével sikerült kinyomtatni a 40 ezer Szamizdat Magyar Nemzet összes példányát.

Fotóink a budapesti Pethő Sándor utcában tartott összejövetelen készültek.

Fotó: Benkő Vivien

Fotó: Benkő Vivien

Fotó: Fülöp Ildikó

 

Fotó: Fülöp Ildikó

Fotó: Benkő Vivien

Fotó: Benkő Vivien

Fotó: Fülöp Ildikó

Fotó: Fülöp Ildikó

 

Fotó: Fülöp Ildikó

  

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Baljós árnyak a magyar Microsoftnál

Váratlanul felállt székéből a magyar Microsoft ügyvezetője. Nem ez az első baljós árny a vállalatnál: fél éve elcsapták állami viszonteladóikat, két volt vezetőjük kormányzati mentőövet kapott, és a hírek szerint az amerikai hatóságok is vizsgálódnak az ügyben.

Mi legyen a hajléktalanokkal? Válaszol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke

Októberből törvény tiltja, hogy a hajléktalanok életvitelszerűen közterületen tartózkodjanak. Egy magát kereszténynek valló kormány bilincsben vezetteti el a legszegényebbeket? De működhetnek-e hajléktalanszállóként az aluljárók? Vecsei Miklóst, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét dilemmáinkkal szembesítettük. A teljes nagyinterjú a digitális Heti Válasz legfrissebb számában olvasható.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.

Matteo, az igazságos?

Olaszország lehet az első nyugat-európai állam, ahol az új, populista jobboldal bedarálja a mérsékelt jobboldalt.