valasz.hu/itthon/a-heti-valasz-lap-es-konyvkiado-szolgaltato-kft-kozlemenye-129225

http://valasz.hu/itthon/a-heti-valasz-lap-es-konyvkiado-szolgaltato-kft-kozlemenye-129225

Fővárosi Ítélőtábla: a HospInvestre írták ki a kórházpályázatokat

/ 2008.05.14., szerda 06:34 /

A Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta a Fővárosi Bíróság első fokú ítéletét, mely szerint a Heti Válasz „a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján nem állított valótlant", amikor tavaly novemberben azt írta: az egri és a kazincbarcikai kórház privatizációs pályázatát az illetékes önkormányzatok a HospInvest Zrt-re írták ki.

A lap azt állította, hogy sem Magyarországon, sem külföldön nincs olyan cég, amely a HospInvest Zrt-n kívül meg tudna felelni a pályázati kiírásban szereplő feltételeknek. Mint ismeretes, azóta a HospInvest megnyerte az egri pályázatot, és húsz évre elnyerte a megyei kórház működtetési jogát. Kazincbarcikán viszont a helyi Fidesz nyomására elhalasztották az eredményhirdetést, s vasárnap népszavazáson dönthet a lakosság arról, hogy privatizálni szeretné-e a kórházat.

A Heti Válasz Eleve elrendezés című cikke ellen a HospInvest Zrt. helyreigazítási kérelemmel élt, ezt a lap elutasította, és a Fővárosi Bíróság előtt is igazolni tudta, hogy nincs más cég, amely megfelelne a pályázatban előírt feltételeknek. Vagyis gazdasági társasági formában, szerződéses úton, fekvőbeteg ellátással foglalkozik, 2005. január 1-óta legalább egyéves időtartamra rendelkezik üzemeltetési referenciával. Ezen túl 2006-os OEP bevétele eléri az 1,6 milliárd forintot. Mindemellett mérleg szerint eredménye is pozitív 2005-ben és 2006-ban.

A Heti Válasz az összes OEP-bevétellel rendelkező gazdasági társasági formában működő kórháznál talált kizáró tényezőt, bizonyítékait jogerős ítéletében a Fővárosi Ítélőtábla is elfogadta. Az ítélőtábla visszadobta a HospInvest Zrt. arra irányuló kérését, hogy legalább a kazincbarcikai kórház esetében igazíttassa helyre az „eleve elrendezést".

A Heti Válasz ennek ismeretében a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordult. Torjákné Amberger Teréz irodavezető arról tájékoztatta lapunkat, hogy szervezetüknek a tisztességtelen versenycselekedetek ügyében nincs hatásköre. Jogértelmezésük szerint a pályázatot és a szerződéskötést az államháztartási törvény alapján bíróság előtt lehet megtámadni.

A kiskunhalasi kórházban dolgozók továbbfoglalkoztatásával, illetve az ottani szemészeti osztály működésével kapcsolatos bírálatot azonban a bíróság nem találta megalapozottnak, a Heti Válasz csütörtöki száma közli az ezzel kapcsolatos helyreigazítást.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.