Függetlenség kimaxolva: Mellár nem tudja, kire szavaz!

/ 2018.02.04., vasárnap 12:00 /
Függetlenség kimaxolva: Mellár nem tudja, kire szavaz!

Ki hitte volna? Mellár Tamás ugyan elindul a választásokon Baranya megye 1-es körzetének mandátumáért, azt azonban nem tudja, kire szavaz listán. Részletek a csütörtöki Heti Válaszban.

A pécsi jelölt Mellár Tamás nem tudja, kire adja voksát. Egyéniben természetesen önmagára szavaz a baloldal támogatta, világnézetét tekintve jobboldali független jelölt, ám a Heti Válasz érdeklődésére közli:  hogy melyik pártlistát támogatja, az még nyitott kérdés a számára. Szóba jöhet az LMP, amelyre négy éve szavazott és amelynek korábban segített is,  ám a zöldpárt most mégsem állt be Mellár támogatói mögé. Egyelőre. Előfordulhat aztán az is, hogy végül Mellár az MSZP–Párbeszédre húzza be az ikszet: elvégre a minap Karácsony Gergely tanácsadó testületének is tagja lett.

S hogy miért nem állt be sem a Jobbik, sem az LMP Mellár mögé? Van egyáltalán így esélye?

 

 

 

 

Részletes háttér a február 1-jei Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Betont mindenhova!

Az egyik helyen a teniszre hivatkozva emelnek betonmostrumot, Zuglóban viszont a teniszpályákat veszik el egy fedett futópálya kedvéért.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg blöff volt a rezsicsökkentés?

A földgáz külföldi áresése valóban lehetővé tett volna egy méretes lakossági gázárcsökkentést 2015–16 táján, a kormány azonban inkább tartalékba rakta az erre fordítható összeget. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

Miért kell vért izzadni ahhoz, hogy egymillió uniós aláírás összegyűljön a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéshez? Csáky Pál, az ügyet az Európai Parlamentben képviselő felvidéki politikus és névrokona, Csáky Csongor, a gyűjtést idehaza szervező Rákóczi Szövetség főtitkára válaszol a csütörtöki Heti Válaszban.