valasz.hu/itthon/ezert-arulozta-le-pilhal-gyorgyot-a-magyar-nemzet-foszerkeszto-helyettese-122183

http://valasz.hu/itthon/ezert-arulozta-le-pilhal-gyorgyot-a-magyar-nemzet-foszerkeszto-helyettese-122183

G. Fodor megint vihart kavart – itt a KDNP kőkemény válasza

/ 2015.04.23., csütörtök 12:10 /

A polgári Magyarországról mint termékről mondottak után G. Fodor Gábor ismét vihart kavart. A KDNP eleszdéeszesedéséről szóló szavairól megkérdeztem a kereszténydemokratákat – ami azt illeti, nem kenyérrel dobtak vissza. 

A KDNP rohamléptekkel tart az SZDSZ-esedés irányába – nyilatkozza a friss Heti Válaszban G. Fodor Gábor. A politológus többek közt a szabad vasárnap apropóján fejti ki, mi a véleménye arról, hogy Semjén Zsolt szerint – a többséget biztosító Fidesz partnereként – a kereszténydemokraták képviselik a kormányban az igazságot. Miután a kisebbik koalíciós pártot jobbára Orbán Viktor tűzön-vízen keresztül engedelmes szövetségesének ismertem, nemigen tudtam mire vélni a nyilatkozatot. Aztán arra gondoltam: G. Fodor szavai esetleg arra szolgálhatnak, hogy a kormány népszerűségvesztésének okát a Fidesz helyett elsősorban a KDNP-ben láttassák.

Ezután megkerestem a kereszténydemokratákat, hogy kikérjem véleményüket a nyilatkozatról. A párt nevében – miként látni fogjuk, „személyes érintettség” okán – Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke válaszolt a következő nyilatkozattal:

„Sajnáljuk, hogy az az ember, aki a KDNP közel két évtizede fő szövetségesének a legfőbb célját és eszményét, a polgári Magyarországot le akarta rombolni, most a szövetség egységét szeretné megbontani. Véleményünk szerint pusztán érzelmi okokból és személyes indíttatásból. Emiatt akart befolyást szerezni az IKSZ vezetése felett is, és az irányításába is bele akart szólni. Annak a szövetségnek az egységét akarja megbontani, amely két sikeres kormányzati cikluson van túl, megteremtette a Kárpát-medence magyarságának egységét, és ellenzékben is az ország eladósítása és kiárusítása ellen küzdött. Méltatlan, hogy az, aki korábban a KDNP-nek is dolgozott, és meghatározó, valamint fontos pártnak tartott bennünket, most pusztán érzelmi jellegű motivációból és indulatból mond ilyeneket, de természetesen mi sem szeretnénk életvezetési tanácsokat adni neki.”

És hogy milyen személyes indíttatásra gondolhatnak a kereszténydemokratát? Gyanúm szerint erre. Arról viszont, hogy önmagában ez kellő magyarázat-e G. Fodor Gábor és a KDNP magántermészetű ellentétektől terhelt viszályára, fogalmam sincs. És talán nem is tartozik rám – de lehet, hogy olyan nagyon nem is érdekel.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.