Gaudeamus...

/ 2001.04.13., péntek 07:39 /

Az érettségi vizsgaszezon ebben az évben május 11-én kezdődik a nemzetiségi és a két tanítási nyelvű iskolákban. A gimnáziumok és szakközépiskolák nappali tagozatán május 14-én, esti és levelező tagozatán május 28-án tartják az írásbeliket. A közös írásbeli érettségi-felvételi vizsgák május 21-e és 23-a között lesznek, a szóbeliket nappali tagozaton június 11-e és 22-e között, esti és levelező tagozaton június 18-a és 29-e között kell megtartani. Az oktatási tárca számításai szerint a 2000-2001-es tanévben a gimnáziumokban összesen 34 933-an, a szakközépiskolákban pedig 51 141-en végeznek nappali tagozaton. Levelező tagozaton gimnáziumban 4689-en, szakközépiskolában 10 129-en fejezik be tanulmányaikat. Bár az idén érettségiző diákokra még a régi, ismert (1981-ben kiadott) szabályok vonatkoznak, némi változásra mégis számíthatnak az idegen nyelvű szóbeli vizsgán. Ezen ugyanis már ebben az évben használniuk kell a központilag elkészített és kiadott szöveggyűjteményt. A szöveggyűjtemények - hat nyelvből készült ilyen - nyelvenként az alap-, illetve a speciális szinten tanulók részére eltérő nehézségű feladatokat tartalmaznak. A 200-250 tételből álló könyv 6-8 példányát a múlt hónapban a minisztérium eljuttatta valamennyi középiskolába.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.