felsooktatasi-rangsor.hu/itthon/itt-a-madaras-adidas-eletkepes-lehet-e-egy-nemzeti-sportmarka-129214

http://felsooktatasi-rangsor.hu/itthon/itt-a-madaras-adidas-eletkepes-lehet-e-egy-nemzeti-sportmarka-129214

Gazdát cserélt a Napi Gazdaság

/ 2013.08.12., hétfő 14:49 /
Gazdát cserélt a Napi Gazdaság

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. megvásárolta a Napi Gazdaság Kiadó Kft.-t a Közép Európai Média és Kiadó Zrt. (CEMP)-től – tudta meg a Heti Válasz Online. A Napi Gazdaság címmel megjelenő napilap főszerkesztője Barcza György közgazdász, a kutatóintézet vezető elemzője lesz.

A Századvég célja az akvizícióval, hogy „megőrizve a lap 20 éves hagyományait, és figyelembe véve nemzetközi példákat is, megújítsa a lapot és ezzel létrehozza Magyarország piacvezető gazdasági napilapját” – áll a kutatóintézet lapunknak eljuttatott közleményében. A megújult lap a Századvég szándékai szerint tájékozott, mértékadó és professzionális lesz, amely „nemzetközi összehasonlításban” is megállja a helyét.

Jelenlegi vetélytársából vált ki

A most gazdát cserélő lapot jelenlegi egyetlen piaci vetélytársából, a ma Világgazdaságként megjelenő lap jogelődjéből kivált munkatársak alapították; 1991. szeptember 17-én jelent meg először Napi Világgazdaság névvel. Az alap orgánum akkori tulajdonosa, a Magyar Gazdasági Kamara a szétválást követően bírósághoz fordult a név és a zöld színű papír használata miatt. A változtatásra kötelező bírósági döntés után, 1992 januárjától használják a Napi Gazdaság elnevezést. Az új lap 1992. január 15-től 1993. augusztus 31-ig sárga színű, finn újságnyomó papíron jelent meg. Ezt követően fehér alapú volt a Napi Gazdaság 2003. februárig, február 3-án jelent meg először a mostani lazacszínben, új tördeléssel, megújult arculattal. Az 1992-1993-as években a lap még jellegzetes portréfotókkal illusztrálta cikkeit, majd 2002-re szinte teljesen eltűntek a fényképek, majd többszöri layout-változtatás után nyerte el jelenlegi, színes fotókkal és grafikonokkal illusztrált arculatát.

Van is portál, meg lesz is

A Napi Gazdaságot most megvásároló Századvég – közleménye szerint – nagyra tartja a szerkesztőség eddigi munkáját, amelyet kibővít saját erőforrásaival, tudásbázisával, nemzetközi kapcsolataival annak érdekében, hogy az előfizetők, olvasók számára új szolgáltatásokat és információkat nyújtó lapot hozzon létre. A kiadó a megújulás keretében hamarosan új internetes gazdasági portált is indít.

A jelenleg működő online Napi Gazdaság üzleti, gazdasági tartalomszolgáltató portálon a látogatók elolvashatják a lap saját online szerkesztősége által készített híreket, elemzéseket, valamint – előfizetés ellenében – a Napi Gazdaság összes cikkét, beleértve az 1999-ig visszakereshető archívumot is. A Napi Online rovataiban (gazdaság, vállalatok, tőzsde, adózás, ingatlan) található hírek mellett számos interaktív szolgáltatást is kínál.

A Napi Gazdaság Kiadó Kft.a lapkiadás mellett szakmai konferenciák szervezésével és más, az üzleti élettel kapcsolatos hírszolgáltatáshoz kapcsolható tevékenységgel is foglalkozik. Jó néhány más kiadvány mellett a Napi Gazdaság Kiadó jelenteti meg évről-évre A 100 leggazdagabb című perodikát, amely bemutatja a legnagyobb vagyonnal rendelkező magyar állampolgárok rangsorát.

Új vezető is érkezik

A Napi Gazdaság eladójának, a CEMP-nek (Central European Media & Publishing) média-portfóliójába tartozik az Index, és az Inforádió és a portfolio.hu.

A vételi tranzakciót követően a gazdasági napilap főszerkesztői pozícióját Barcza György makroközgazdász, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezető elemzője tölti be, aki korábban 12 évig befektetési banki elemzőként dolgozott.

Mezősi Tamás jelenlegi felelős szerkesztő és a szerkesztőség tagjai folytatják munkájukat a lapnál, és aktív részt vállalnak a lap megújításában is – tájékoztatott a Századvég Gazdaságkutató Zrt. igazgatósága nevében Heim Péter, az igazgatóság elnöke.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.