Gulyás Gergely: „Ilyen diktatúrát kívánok mindenkinek!”

/ 2017.08.20., vasárnap 14:00 /
Gulyás Gergely: „Ilyen diktatúrát kívánok mindenkinek!”

Nem tudja, nyertünk-e bármit is a CEU-üggyel, s amikor állami cégeknél a prémium megközelíti az éves fizetést, az elfogadhatatlan – mondja Gulyás Gergely. A Fidesz alelnöke szerint nem szabad felülniük a téves látszatnak, hogy a mutyiügyek következmények nélkül maradnak. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

A magyar közéletben évtizedek óta vannak, akik ideológiai polgárháborút vívnak és szívük szerint akár ennek ideológiai jellegét is elhagynák. Mostanra azonban szerintem már gyengék ahhoz, hogy sikerrel járjanak – mondja Gulyás Gergely. A Fidesz és a parlament alelnökét Kövér László őszre a Soros-szervezetek által kirobbantott polgárháborút vizionáló nyilatkozatára reagáltattuk, de szóba kerültek a civilek és a CEU-ügy is. Utóbbin Gulyás sem tudja, nyertünk-e valamit, de hogy pártja jövőre előreláthatólag ismét győzni fog a választásokon, azt sem a sorosozásnak tudja be.

A Fidesz-alelnök szerint az ország állapota indokolja a támogatottságukat, azt azonban még szerinte sem, hogy állami cégvezetőknek az éves fizetésüket megközelítő prémiumuk legyen. Gulyás elismeri azt is, hogy korábban maguk is populisták voltak, amikor ellenzékből bírálták a hasonló ügyeket, a Mészáros–Tiborcz-érdekkör látványos gyarapodására pedig az a válasza: a közbeszerzéseken öt százalék alatt van azon nyertesek aránya, akiket a miniszterelnökhöz szokás kötni.

S hogy milyen demokrácia az, amelyben konzultációnak kamuzott, milliárdos plakátkampánnyal megtámogatott akciókat vezényel a kormánypárt közpénzből, amire más pártoknak nincs módjuk?

 

 

 

 

Erre is válaszol Gulyás Gergely az augusztus 17-i Heti Válaszban, mely elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

V. Nagy Viktória

Találkozunk 2016-ban!

Az Orbán-modell alappillérei – Magyarország, projektország?

Hogyan sikerül a Fidesznek 2017 végén is vezetni a népszerűségi listát? Miért támogatja őket sok baloldali is? Hogyan érték el, hogy tömegek egzisztenciája függjön a sikerüktől? Ezekre a kérdésekre is válaszol egy új tanulmánykötet – illetve a friss Heti Válasz.

Őrfi József bátorsága és lelki ereje mindent vitt az idei gálán

Mesébe illő Őrfi József piliscsabai házának története. Nem tündérmesébe, hanem olyan magyar népmesébe, amelyben a hősnek számos próbát kell kiállnia. Az építész-családfő bátorsága és lelki ereje a Média Építészeti Díja idei gáláján mindent vitt. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Famaffia Romániában – Adjátok vissza az erdeinket!

Egy friss botrány és egy dokumentumfilm is felhívja a figyelmet az Európa utolsó érintetlen vadonjainak otthont adó Romániában dúló illegális fakitermelésre. Nemcsak a korrupt politika vagy a profitéhes multi a hibás: székely falusi közösségeket is megvadított a fából szerezhető könnyű pénz. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Rockenbauer 30 – Pali mögött volt értelme gyalogolni

Pali után nem lehet ilyen filmet csinálni – vélik a Másfélmillió lépés Magyarországon alkotói. Rockenbauer Pál halálának 30. évfordulóján azt kutatjuk a friss Heti Válaszban, mi a titka a sorozat népszerűségének, és miért nem született azóta sem hasonló.

Nyolcvanezres pezsgőt locsolt az egyik Mugabe-fiú

Voltak nála véreskezűbb afrikai vezetők is, de kártékonyabbak kevesen. Robert Mugabe nemcsak a gazdag Zimbabwét juttatta koldusbotra, de igyekezett egész Afrikát a Nyugat ellen hangolni. A csütörtöki Heti Válaszból kiderül, hogy bukása ennek ellenére miért is nem Nyugat diadala.