Gulyás Gergely: „Ilyen diktatúrát kívánok mindenkinek!”

/ 2017.08.20., vasárnap 14:00 /
Gulyás Gergely: „Ilyen diktatúrát kívánok mindenkinek!”

Nem tudja, nyertünk-e bármit is a CEU-üggyel, s amikor állami cégeknél a prémium megközelíti az éves fizetést, az elfogadhatatlan – mondja Gulyás Gergely. A Fidesz alelnöke szerint nem szabad felülniük a téves látszatnak, hogy a mutyiügyek következmények nélkül maradnak. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

A magyar közéletben évtizedek óta vannak, akik ideológiai polgárháborút vívnak és szívük szerint akár ennek ideológiai jellegét is elhagynák. Mostanra azonban szerintem már gyengék ahhoz, hogy sikerrel járjanak – mondja Gulyás Gergely. A Fidesz és a parlament alelnökét Kövér László őszre a Soros-szervezetek által kirobbantott polgárháborút vizionáló nyilatkozatára reagáltattuk, de szóba kerültek a civilek és a CEU-ügy is. Utóbbin Gulyás sem tudja, nyertünk-e valamit, de hogy pártja jövőre előreláthatólag ismét győzni fog a választásokon, azt sem a sorosozásnak tudja be.

A Fidesz-alelnök szerint az ország állapota indokolja a támogatottságukat, azt azonban még szerinte sem, hogy állami cégvezetőknek az éves fizetésüket megközelítő prémiumuk legyen. Gulyás elismeri azt is, hogy korábban maguk is populisták voltak, amikor ellenzékből bírálták a hasonló ügyeket, a Mészáros–Tiborcz-érdekkör látványos gyarapodására pedig az a válasza: a közbeszerzéseken öt százalék alatt van azon nyertesek aránya, akiket a miniszterelnökhöz szokás kötni.

S hogy milyen demokrácia az, amelyben konzultációnak kamuzott, milliárdos plakátkampánnyal megtámogatott akciókat vezényel a kormánypárt közpénzből, amire más pártoknak nincs módjuk?

 

 

 

 

Erre is válaszol Gulyás Gergely az augusztus 17-i Heti Válaszban, mely elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Élő Anita

Találkozunk 2016-ban!

Elképzelhetetlenül zsírosra hízott a magyar állam

Kósa Lajos városfejlesztési szuperminisztersége egy folyamat végállomása: kiépült egy rendszer, amelyben minden településtípus beruházásaiért erős politikai szereplő felel. A választásokra optimalizált rend eredménye egyelőre a mind hatalmasabb állami vízfej. Részletek a friss Heti Válaszban.

Támad az ukrán sovinizmus – hecckampányt indítottak a magyarok ellen

Nem álltak hazánk mellé a visegrádi országok a módosított ukrán oktatás törvény elleni tiltakozásban. Közben Ukrajnában folyik a hecckampány, amely Kárpátalja elszakításának szándékával rágalmazza az ott élő magyarokat. Exkluzív háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Árnyékkormánnyal rukkolhat elő az LMP

Árnyékkormányt alakíthat az LMP miniszterelnök-jelöltje. Szél Bernadett a Heti Válasznak a Ron Werber és pártja közötti kapcsolat hátterét is felfedi. Nagyinterjúnk a csütörtöki lapszámban.

Orbán Viktor nagyon akarja, hogy maradjon Angela Merkel

A hétvégi német választások előtt lapunk tudósítója önfeláldozó bátorsággal a törökök és a szélsőjobb kedvenc berlini negyedeibe is alámerült, hogy felbukkanva megállapítsa: talán túl sokat is imádkozott Orbán Viktor a német kancellár győzelméért. A csütörtöki Heti Válaszból megtudhatja, miért van ez így, illetve mire lehet számítani a jövőben.