valasz.hu/itthon/ron-werber-miatt-hagyta-ott-az-lmp-t-a-part-tanacsadoja-127450

http://valasz.hu/itthon/ron-werber-miatt-hagyta-ott-az-lmp-t-a-part-tanacsadoja-127450

Gulyás Gergely: „Ilyen diktatúrát kívánok mindenkinek!”

/ 2017.08.20., vasárnap 14:00 /
Gulyás Gergely: „Ilyen diktatúrát kívánok mindenkinek!”

Nem tudja, nyertünk-e bármit is a CEU-üggyel, s amikor állami cégeknél a prémium megközelíti az éves fizetést, az elfogadhatatlan – mondja Gulyás Gergely. A Fidesz alelnöke szerint nem szabad felülniük a téves látszatnak, hogy a mutyiügyek következmények nélkül maradnak. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

A magyar közéletben évtizedek óta vannak, akik ideológiai polgárháborút vívnak és szívük szerint akár ennek ideológiai jellegét is elhagynák. Mostanra azonban szerintem már gyengék ahhoz, hogy sikerrel járjanak – mondja Gulyás Gergely. A Fidesz és a parlament alelnökét Kövér László őszre a Soros-szervezetek által kirobbantott polgárháborút vizionáló nyilatkozatára reagáltattuk, de szóba kerültek a civilek és a CEU-ügy is. Utóbbin Gulyás sem tudja, nyertünk-e valamit, de hogy pártja jövőre előreláthatólag ismét győzni fog a választásokon, azt sem a sorosozásnak tudja be.

A Fidesz-alelnök szerint az ország állapota indokolja a támogatottságukat, azt azonban még szerinte sem, hogy állami cégvezetőknek az éves fizetésüket megközelítő prémiumuk legyen. Gulyás elismeri azt is, hogy korábban maguk is populisták voltak, amikor ellenzékből bírálták a hasonló ügyeket, a Mészáros–Tiborcz-érdekkör látványos gyarapodására pedig az a válasza: a közbeszerzéseken öt százalék alatt van azon nyertesek aránya, akiket a miniszterelnökhöz szokás kötni.

S hogy milyen demokrácia az, amelyben konzultációnak kamuzott, milliárdos plakátkampánnyal megtámogatott akciókat vezényel a kormánypárt közpénzből, amire más pártoknak nincs módjuk?

 

 

 

 

Erre is válaszol Gulyás Gergely az augusztus 17-i Heti Válaszban, mely elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ez most már Lázár–Tiborcz-ügy

Minél több részlet derül ki, annál érthetőbb, miért próbálta eldugni a kormány az Elios csalásgyanús közvilágítás-korszerűsítési beruházásairól szóló OLAF-jelentést.

A Fidesz és a totális képviselet kockázata

„A hatalom, a pénz, a döntések mindig hordozzák a megosztás veszélyét. Előbb-utóbb lesznek, akikhez a hatalmon lévőknek muszáj mást szólni, valamivel indokolni, hogy miért nincs más értelmes választás, mint ők.”

Salgótarján nem Szeged – billegő körzetek Nógrádban

Makacs szegénység, elöregedés, lassú fogyatkozás: az ország legvidékiesebb megyéjében lenne ok a protestszavazásra. A megyeszékhelyen erős a baloldal, de a háromosztatú politikai térben a kormánypártnak a legjobbak az esélyei. A Heti Válasz választási sorozata ezúttal a két nógrádi választókerületet mutatja be. Részletek a friss lapszámban.

Egyetlen közautó 7–11 magántulajdonban lévőt helyettesíthetne?

Már 500 közautó áll a fővárosban közlekedők rendelkezésére, két-három év múlva pedig ezernél is több lesz. Külföldi tapasztalatok szerint tízszer ennyi saját járgányt helyettesíthetnek, de kérdés, hogy ez idehaza is reális-e. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.