Gyárfás nagy haverságban volt Portikkal – még luxusvillát is cseréltek

/ 2018.04.18., szerda 13:30 /

Régi pesti pletyka, hogy Gyárfás Tamás vette rá Portik Tamást: legyen szíves, ölesse meg Fenyő János médiabárót. Egy biztos: annak idején az úszószövetségi elnök „szimbiózisban” működött az olajmaffiózóval.

Azt már minden hírfogyasztó tudja, hogy tegnap őrizetbe vették Gyárfás Tamást, akit felbujtóként gyanúsított meg a Nemzeti Nyomozó Iroda Fenyő János húsz évvel ezelőtti meggyilkolásával kapcsolatban. (Gyárfás természetesen tagadja a terhére rótt cselekményt.) Ebben az ügyben egy hónapja már kihallgatták Portik Tamást is, aki összesen 28 éves fegyházbüntetését tölti Boros Tamás és Prisztás József vállalkozók meggyilkolása miatt. A gyanúsítás szerint közvetlenül ő adott utasítást Jozef Rohácnak Fenyő likvidálására.

Fotók: MTI

Portik Tamás már az 1990-es évek közepén összejárt a televíziós producerként és a Magyar Úszószövetség akkori elnökeként ismert Gyárfással – egyes feltételezések szerint őt akarta ugródeszkának használni a „felső tízezer” felé. Az élénk kapcsolatra bizonyíték is van: az a Széchenyi-hegyi (Ágnes út 11.) luxusvilla, amelyben 2012 júliusában elfogták Portikot, 2004-ben épp a tévéstől került át az olajvállalkozó élettársának nevére. Azt sem lehet kizárni, hogy Gyárfás eleve Portiknak vásárolt; utóbbi ugyanis valósággal vadászott az ilyen két utcafrontos, menekülést biztosító, eldugott helyekre.

A hivatalos földhivatali papírokból mindazonáltal csak az derül ki, hogy csereügyletről volt szó: Portikék 2004-ben egy rózsadombi villát (Ferenchegyi út 24.) adtak a XII. kerületi „odúért”. És még egy faktum: az 1998-ban megölt Fenyő János riválisaként elkönyvelt Gyárfás rendre a saját Nap Tv-jében mondatta fel  Sándor István „Papa” nyugalmazott rendőr alezredessel az olajbűnözős leckét – melyből természetesen mindig kimaradt Portik Tamás neve.

Rosta

Sümegi Noémi

Találkozunk 2016-ban!

Milo országa

Egészen elképesztő jelenség, hogy mifelénk a hangadók jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. Kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt.

Július elsejéig oda kell érnie Balatonfüredre!

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták Levendel László képzőművészeti gyűjteményét. A tüdőgyógyász által irányított Korányi Intézet egyszerre volt menedék és lehetőség a traumákat túlélt művészeknek. A kollekcióból július 1-jéig Balatonfüreden látható tárlat azonban jóval több puszta képzőművészeti bemutatónál. Részletek a friss Heti Válaszban.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.