Új megfigyelési ügy: a Fideszre dolgozott Portik Tamás

/ 2013.01.16., szerda 11:15 /
Új megfigyelési ügy: a Fideszre dolgozott Portik Tamás

Gyűjtsön vagy gyártson a Fidesz vezetőire nézve terhelő információkat – Portik Tamás ezt a feladatot kapta az előző ciklusban az NBH-s Laborc Sándortól. A holnap utcára kerülő Heti Válaszból az is kiderül, hogy nemrég elfogták az olajvállalkozó amerikai szócsövét, Klivinyi Zoltánt.

Laborc Sándor

A leghajmeresztőbb összeesküvés-elméleteket megszégyenítő sztorivá kezd kerekedni az a 2007-2008-as eseménysor, melynek a 2012 nyarán letartóztatott Portik Tamás mellett a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt főigazgatója, Laborc Sándor a központi szereplője. Eddig a Magyar Nemzet jóvoltából annyit lehetett tudni, hogy a titkosszolgálati vezető és az 1997-2003-as időszak legkeresettebb hazai bűnözője legalább kétszer személyesen egyeztetett egymással, majd a rendhagyó beszélgetésekről készült hangfelvételeket megtalálták az NBH-jogutód Alkotmányvédelmi Hivatalban. A Népszabadság szerint Laborc nem saját szakállára cselekedett; hivatali felettese, Szilvásy György titokminiszter kérésére „szervezte be" a magyar éjszaka egyik főalakját.

A fent említett hangfelvételek minden kétséget kizáróan igazolják: Portik Tamás politikai feladatot vállalt – derül ki a holnapi Heti Válaszból. Mégpedig azt vállalta, hogy részt vesz a Fidesz vezetőire nézve terhelő információk gyűjtésében, sőt gyártásában(!). Cserébe pedig azt várta, szabaduljon meg az állam a neki útban lévő - szerinte korrupt - rendőri potentátoktól. A Portik-akció célszemélyei állítólag „csak" a Kósa Lajos-Rogán Antal-Lázár János-szintű pártvezetők voltak, bár – miként korábban megírtuk – az NBH-exfőigazgató hivatali számítógépéről olyan „Ovi" és „Bajusz" nevű mappák is előkerültek, amelyekben Orbán Viktorról és Kövér Lászlóról szóló adatsorok szerepeltek.

Úgy tudjuk, a Portik-Laborc-összejövetelt egyszer Budán, egyszer pedig a Liszt Ferenc téri Menza Étteremben ejtették meg – és az Alkotmányvédelmi Hivatalban fellelt számlák tanúsága szerint a fogyasztás költségeit valószínűleg az adófizetők állták. Arról is vannak információink, hogy a párbeszéd vélhetően nem merült ki a két személyes találkozóban – hiszen a folyamatos kapcsolattartás technikai feltételeinek megteremtéséért mind Portik, mind Laborc tett lépéseket.

Ennél frissebb fejlemény, hogy a Heti Válasz értesülése szerint egy hónapja Portik Tamás amerikai „énjét", Klivinyi Zoltánt is begyűjtötték a hatóságok. Még tavaly ősszel hívtuk fel a figyelmet arra, hogy a WordPress nemzetközi blogplatform „hungarianvirus" nevű aloldalán (hungarianvirus.wordpress.com) valaki professzionális Portik-mentegetésbe kezdett. A WikiLeaks-mintára felépített, bizonyítéklerakatként (és dezinformációgyűjteményként) működő internetes napló bevallottan nyomás alá akarta helyezni az alvilági kapcsolatok leleplezését irányító politikai és rendőri vezetőket. Lapunk cikke nyomán a Privát Kopó bűnügyi webmagazin később beazonosította a „hungarianvirus" gazdáját: mint írták, szerintük a Vertical-Invest Ingatlanbefektetési Szövetkezet volt alapembere, a nemzetközi körözés alatt álló Klivinyi Zoltán írja a Portik szócsöveként funkcionáló, egyebekben a Fidesz mielőbbi „eltörlésére" buzdító blogot.

A „hungarianvirus" blog több mint egy hónapja nem frissül, ami arra utal, hogy az Egyesült Államok és Kanada közt ingázó szerzőnek, Klivinyi Zoltánnak valóban más dolga akadhatott. A több százmilliós ingatlanbefektetési csalás miatt 2009-ben hat év börtönre ítélt, de már korábban „elbujkált" vállalkozót a Nemzeti Nyomozóiroda nemzetközi elfogatóparancsa alapján tartóztatták le – és biztos információnk van arról, hogy a rendőrség a „hungarianvirus" beazonosítása alapján jutott el hozzá.

A Portik-Szilvásy-ügy részletei és a teljes Klivinyi-sztori a január 17-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk digitális formában a Digitalstandon keresztül is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.