"Gyurcsány elmenekült"

/ 2011.05.18., szerda 14:07 /

Nem lehet az MSZP jövőjét az Orbán-Gyurcsány-meccs visszavágójára feltenni - mondja Puch László pártigazgató. A szocialisták legbefolyásosabb háttéremberét a volt miniszterelnök rendszeresen tűz alá veszi. Az érintett szerint nem személyes konfliktusról van szó, s állítja: nem tudja, hogy az egykori kormányfő 2014-ben az ellenzéki erő tagja lesz-e. (Részletek a 20. heti lapszámban!)

- Párton belüli befolyásáról legendák keringenek, de azt nem hittük volna, hogy még Gyurcsány Ferenc is a kottájából játszik.

- Miért is?

- Februári interjújában ön arra szólította fel a volt miniszterelnököt: ha nem ért egyet a Magyar Szocialista Párt irányvonalával, alapítson saját formációt. És múlt héten kiderült, már létre is jött a Demokrata Párt - nem éppen Gyurcsány ellenére.

- A pártalapítás logikus következménye volt a korábbi kormányfő lépéseinek, például a Demokratikus Koalíció Platform megszervezésének. Ha az MSZP-n belül szerveződött egy Gyurcsány-párt, miért ne szerveződhetne azon kívül is?

- Ezt tehát előre látta. Most mit mond a jövőről?


- Nincs kristálygömböm, de a politika bizonyos értelemben jól kiszámítható folyamatokból áll. A szocialista párt az idei év közepén, végén tartandó pártértekezleten vagy kongresszuson befejezi vitáit, megválasztja tisztségviselőit, és kijelöli a következő két év fő irányait. 2014-ben pedig érdemi kihívója lesz a kormánynak.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.