valasz.hu/itthon/kedves-ripost-most-akkor-soros-fia-nofalo-playboy-avagy-meleg-mint-a-rezso-128262

http://valasz.hu/itthon/kedves-ripost-most-akkor-soros-fia-nofalo-playboy-avagy-meleg-mint-a-rezso-128262

Gyurcsány Ferenc a viszki miatt véletlenül őszintén megfúrta az együttműködést

/ 2018.03.19., hétfő 12:30 /

Megvolt az ellenzéki pártok első valódi(nak tűnő) megbeszélése: a DK, az MSZP-Párbeszéd és az LMP vezetői ültek le egymással tanácskozni.

Amit a megbeszélés utáni röpke nyilatkozatokból össze lehet rakni, hogy bár Gyurcsány Ferenc épp az ellenkezőjét mondta még március 15-én, most ott tart, hogy a DK nem egyeztet a Jobbikkal, miközben az LMP mindenkivel egyeztetne, a Jobbik ugyanakkor nem ment el a vasárnapi találkozóra, viszont Szél Bernadett ma tárgyal Vona Gáborral.

Kicsit kusza, viszont a háttérben ott munkál, hogy egyre több kutatás szerint komoly választói akarat mutatkozik az ellenzéki összefogásra, mivel a számok azt mutatják, hogy összefogással akár a kormányváltás is elképzelhető lenne.

Hogy az egyes pártoknak miért nehéz összefogni bizonyos másik pártokkal, arról már elég sok elemzés született, úgyhogy én most inkább visszakanyarodnék a vasárnapi egyeztetéshez, annak is a végéhez, amikor Vágó Gábor a DK székházából kihívta az utcára a sajtó képviselőit, majd azt mondta:

Köszönik a meghívást a DK-nak, értékelik a gesztust, és azt is, hogy a pogácsa csak közepesen volt száraz, viszont Gyurcsány Ferenc vendéglátóként hagyott némi kívánnivalót maga után, úgymint:

„Ha én mondjuk részeg vagyok, és meghívok barátokat otthonra beszélgetni, az a minimum, hogy őket is megkínálom viszkivel.”

Értjük, ugye? Gyurcsánynak ennyi az egész; jó buli, móka, kicsit szórakozni a pártokkal, a választókkal, ide kamuzni egyet, oda kamuzni egyet, majd mindezt leöblíteni néhány viszkivel.

És persze támasztani a NER-t teljes erővel balról a végsőkig.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Boldog születésnapot, MúzeumCafé!

Tíz év nagy idő – főleg egy olyan periodika életében, amely elsősorban a szakmának készül, de a nagyközönség számára is érdekes szeretne lenni. Vékony mezsgyén kell lépkedni, könnyű elbillenni bármelyik oldalra. A MúzeumCafénak eddig sikerült megőrizni az egyensúlyát.

Miért fideszes a falu? – A választási adatok mögé néztünk

A kormánypárt elsősorban falun mozgósított, a községekben élők szavazataival nyerte meg a választásokat – hallhattuk az elmúlt napokban. De tényleg igaz ez? Miként húzhatták be a romák tömegeinek voksait is? Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Mihez kezd a Fidesz a Budapest nevű ellenzéki szigettel?

A választás nyilvánvalóvá tette: a Fidesz messze nem olyan népszerű a fővárosban, mint az ország többi részén. Újra napirendre kerülhet az önkormányzati rendszer átalakításának kérdése, de a kormány számára tökéletes megoldás nem látszik. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Vidnyánszky emeli a tétet: arab produkciókat hívott Magyarországra

Miközben Magyarország egyes vidékein már akkor is rendőrért kiáltanak, ha valaki kendőt köt a fejére, a Nemzeti Színház olyan arab előadásokat is meghívott az éppen zajló MITEM-re, amely a megértést szolgálja napjaink legégetőbb kérdésében. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Sára Sándor: Vajna előtt is volt nemzeti filmgyártás!

A társadalmi problémákat kivételes érzékenységgel ábrázoló filmjeiért vehette át a Kossuth-nagydíjat a 85 éves Sára Sándor rendező, operatőr. A nemzet művészét, a Magyar Művészeti Akadémia tagját közszolgálatiságról és Andy Vajna filmügyi tevékenységéről is kérdeztük. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Ellenzéki tüntetéssorozat: gyászmunkának biztosan jó

A választási vereség után szinte minden ellenzéki párt válságba került, az LMP-ben tettlegességbe torkollottak az indulatok. A múlt szombaton elkezdett ellenzéki demonstrációk gyászmunkának biztosan jók – de lesz-e belőlük kibontakozás? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.