Gyurcsány máris hívogatja az MSZP volt polgármestereit

/ 2014.06.04., szerda 14:17 /
Gyurcsány máris hívogatja az MSZP volt polgármestereit

Az MSZP legsikertelenebb megyei vezetője, az egykor Hagyó Miklóssal ingatlanbizniszelő Tóbiás József állhat másfél hónap múlva a párt élére. Közben Gyurcsány Ferenc sorra veszi fel a kapcsolatot a szocialisták egykori és jelenlegi polgármestereivel. Részletek a holnap utcára kerülő Heti Válaszban.

Az MSZP-ben a pártvezetés operatív feladatait a július 19-i tisztújító kongresszusig az országos választási bizottság (élén Botka Lászlóval), a parlamenti képviselőcsoport átmeneti irányítását pedig az eddigi általános helyettes (Tóbiás József) vállalta. A Tóbiás–Botka kényszertandembe mára bele is szerettek a szocialista királycsinálók, így valószínűleg a tisztújítás után is ez a kettős jeleníti majd meg az éledő(?) MSZP-t. Az országos választmány vezetőjeként megerősítendő Botka László a 2018-as felkészülés elméleti-ideológiai alapvetéseit hivatott megalkotni, Tóbiás pedig elnök lesz, aki megkísérli egyben tartani (értsd: a Demokratikus Koalíció „agyelszívó” hatásától, illetve a teljes kiábrándulástól megóvni) a helyi szocialista sejteket.

Gyurcsány Ferenc máris hangoztatja: „Ha az MSZP agóniája elnyúlik, akkor szavazóbázisa érdekelt lesz egy nagy balos uniópárt létrejöttében, egyszerűen azért, mert ide jó szívvel átmenekülhet” – így a volt kormányfő a Vasárnapi Hírekben. Az átmenekítést Gyurcsány máris megkezdte, igaz, egyelőre csak a DK irányába. Tudomásunk szerint a politikus sorra veszi fel a kapcsolatot a szocialisták egykori és jelenlegi polgármestereivel (listáján olyan nevek szerepelnek, mint a győri Balogh József, a nyíregyházi Csabai Lászlóné, a komlói Páva Zoltán, a hatvani Érsek Zsolt és a celldömölki Fehér László), hogy pártja színeiben induljanak az őszi önkormányzati erőpróbán.

Tóbiás József elnöki jelölése amúgy sem jó ómen a szocialistáknak, hiszen az általa irányított Pest megyei MSZP a városok kétharmadában alulmaradt a DK-val és/vagy az Együttel szemben az EP-választáson – noha állítólag ő a létező legnagyobb szervező-mozgalmár (aki a ’90-es években többet aludt autóban, mint otthon az ágyában). S noha az MSZP leendő első embere a 2000-res években nem csatlakozott az ifjú karrieristák és notórius tagbeléptetők belső mozgalmaként ismert Mozaik klubhoz, 2002–2004-es pártigazgatóként nem tett semmit Hagyó Miklós budapesti befolyásszerzése ellen. Sőt, 2003-tól a volt főpolgármester-helyettes érdi házában lakhatott – bérlőként –, majd 2009-ben meg is vásárolta tőle a hajlékot, amit először a 2011-ben leadott vagyonnyilatkozatában tüntetett fel. Később azt állította: azért nem vallotta be időben a 165 négyzetméteres ingatlant, mert a „rajta lévő” hitel átvállalásához szükséges ügyintézés elhúzódott.

 Teljes cikkünk a június 5-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.