Deutsch: Simor András „offshore bűnöző”

/ 2011.12.15., csütörtök 17:26 /

Múlt szombaton nyílt színen tiltakozott a köztévé Lomnici Zoltánt kimaszkolással sújtó eljárása ellen, ezúttal Simor András jegybankelnököt bírálja élesen Deutsch Tamás.

Deutsch Tamás profilképe a twitteren

„Nem az a legnagyobb baj S. Bandival, hogy egy gyurcsányista politikai komisszár az MNB élen, még nem is az, hogy amit kérdez, az is hazugság, hanem hogy egy fehérgalléros, offshore bűnöző. Persze csak ha ez még zavar bárkit is” – írta Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő twitter-csatornáján (illetve egészen pontosan a Yamm.hu-s mikroblogjában, mely a bejegyzett tartalmakat a twitteren is megjeleníti).

Deutsch ezzel Simor Andrásra, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökére célzott; noha a bíráló szavakhoz a képviselő aktuális indoklást nem fűzött, azok appropóját az elnök csütörtöki nyilatkozatainál kell keresni. Simor ugyanis élesen bírálta a kormány új jegybanktörvényét, illetve a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletével (PSZÁF) való összevonást lehetővé tevő módosító javaslatot. Szerinte utóbbi nyilvánvaló szándék a jegybankelnök hatáskörének jelentős korlátozására, mely a jelenlegi helyzetben „hazárdjáték Magyarországgal”.

Rosta

Stumpf András

Rosta legközelebb hétfőn 8 órától.

Szerelem első hallásra – interjú egy lengyel csángókutatóval

A moldvai csángók és a kárpáti ruszinok identitásának 1867 és 1947 közötti változását vizsgálta nemrég megjelent lengyel nyelvű könyvében Agnieszka Barszczewska. A magyarul kiválóan beszélő lengyel kutató azt mondta nekem: a Vatikánnak komoly felelőssége van a csángó identitás megváltozásában.

Katasztrófa készülődik Kárpátalján?

Amióta elvben tűzszünet van Kelet-Ukrajnában, kevesebbet hallani a szomszédunkban dúló háborúról és következményeiről. Pedig a tél sokaknak szinte megoldhatatlan gondot jelent majd Kárpátalján is. Az egyházak segíteni próbálnak.