Deutsch: Simor András „offshore bűnöző”

/ 2011.12.15., csütörtök 17:26 /

Múlt szombaton nyílt színen tiltakozott a köztévé Lomnici Zoltánt kimaszkolással sújtó eljárása ellen, ezúttal Simor András jegybankelnököt bírálja élesen Deutsch Tamás.

Deutsch Tamás profilképe a twitteren

„Nem az a legnagyobb baj S. Bandival, hogy egy gyurcsányista politikai komisszár az MNB élen, még nem is az, hogy amit kérdez, az is hazugság, hanem hogy egy fehérgalléros, offshore bűnöző. Persze csak ha ez még zavar bárkit is” – írta Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő twitter-csatornáján (illetve egészen pontosan a Yamm.hu-s mikroblogjában, mely a bejegyzett tartalmakat a twitteren is megjeleníti).

Deutsch ezzel Simor Andrásra, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökére célzott; noha a bíráló szavakhoz a képviselő aktuális indoklást nem fűzött, azok appropóját az elnök csütörtöki nyilatkozatainál kell keresni. Simor ugyanis élesen bírálta a kormány új jegybanktörvényét, illetve a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletével (PSZÁF) való összevonást lehetővé tevő módosító javaslatot. Szerinte utóbbi nyilvánvaló szándék a jegybankelnök hatáskörének jelentős korlátozására, mely a jelenlegi helyzetben „hazárdjáték Magyarországgal”.

Rosta

Zsuppán András

Rosta legközelebb hétfőn 8 órától.

Ausztria begurult: feljelentést tesznek a kémbotrány miatt

Ausztria teljes körű magyarázatot követel és feljelentést tesz azon hírekkel kapcsolatban, amelyek szerint az amerikai hírszerzés német közreműködéssel kémkedett az ország után - közölte kedden Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter.

Putyin üzent: ez ártana Magyarország nemzeti érdekeinek

Ártana Magyarország nemzeti érdekeinek, ha lemondana a paksi atomerőmű bővítéséről Oroszországgal kötött megállapodásról - jelentette ki az orosz elnök kedden, amikor Szergej Kirijenkóval, az orosz atomenergia-ügynökség (Roszatom) vezérigazgatójával tárgyalt Moszkvában.

Még nagyobb bajban van Görögország

Jelentősen romlott a gazdasági helyzet Görögországban az év eleje óta, a makromutatók többsége - növekedés, deficitek, államadósság és infláció- kedvezőtlen irányba mozdult - állapította meg az Európai Bizottság kedden közzétett tavaszi gazdasági előrejelzésében.