Deutsch: Simor András „offshore bűnöző”

/ 2011.12.15., csütörtök 17:26 /

Múlt szombaton nyílt színen tiltakozott a köztévé Lomnici Zoltánt kimaszkolással sújtó eljárása ellen, ezúttal Simor András jegybankelnököt bírálja élesen Deutsch Tamás.

Deutsch Tamás profilképe a twitteren

„Nem az a legnagyobb baj S. Bandival, hogy egy gyurcsányista politikai komisszár az MNB élen, még nem is az, hogy amit kérdez, az is hazugság, hanem hogy egy fehérgalléros, offshore bűnöző. Persze csak ha ez még zavar bárkit is” – írta Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő twitter-csatornáján (illetve egészen pontosan a Yamm.hu-s mikroblogjában, mely a bejegyzett tartalmakat a twitteren is megjeleníti).

Deutsch ezzel Simor Andrásra, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökére célzott; noha a bíráló szavakhoz a képviselő aktuális indoklást nem fűzött, azok appropóját az elnök csütörtöki nyilatkozatainál kell keresni. Simor ugyanis élesen bírálta a kormány új jegybanktörvényét, illetve a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletével (PSZÁF) való összevonást lehetővé tevő módosító javaslatot. Szerinte utóbbi nyilvánvaló szándék a jegybankelnök hatáskörének jelentős korlátozására, mely a jelenlegi helyzetben „hazárdjáték Magyarországgal”.

Rosta

Rosta legközelebb hétfőn 8 órától.

Jön a Hülye Járások Napja

Mostohagyerekként kezeli a hülye járásokat a kormány, még önálló minisztériuma sincs a területnek. Április 1-jén a Deák téren hülye járással tiltakozhat a helyzet ellen.

Behúzzák a kéziféket az uniós bevándorlás vitájában?

Finomhangolná a migráns uniós állampolgároknak járó szociális ellátás szabályozását az Európai Bíróság egyik főtanácsnoka, aki szerint automatikusan nem kellene megtagadni a segélyt azoktól a bevándorlóktól, akik korábban már dolgoztak a fogadó országban, de elveszítették az állásukat.

Egyedülálló magyar ötletek: Ivócsap, Szegények Szabadalma

Négy fiatal tervező tavaly ősszel mutatta be a jórészt kihasználatlan városi tűzcsapokra építő Ivócsap nevű ötletét. Kezdeményezésük nemrég egy egészen új magyar lehetőség, a Szegények Szabadalma segítségével került védelem alá.

Pécs szintet lép- Komoly változások és tervek

Megélhet-e egy város a kultúrából, tudja-e e hasznosítani az Európa Kulturális Fővárosa program miatt megépült intézményeket, labdába rúghat-e egy vidéki koncertterem, s mit üzen mindehhez a Zsolnay család a múltból? Részletek a friss Heti Válaszban.