valasz.hu/itthon/egy-adat-a-magyar-egeszsegugybol-amire-tenyleg-buszkek-lehetunk-es-a-magyarazat-123036

http://valasz.hu/itthon/egy-adat-a-magyar-egeszsegugybol-amire-tenyleg-buszkek-lehetunk-es-a-magyarazat-123036

Gyurgyák János Bethlen-konferencián elhangzott előadása

/ 2013.10.07., hétfő 16:00 /

Bethlen István a viták kereszttüzében címmel tartott előadást Gyurgyák János történész, az Osiris Kiadó főszerkesztője október 4-én, a Gróf Bethlen István és kora című tudományos konferencián. Írását most elérhetővé tesszük a Heti Válasz Online oldalán.


„Van-e tehát értelme a recepció-kutatásnak? Nem sok. Talán csak annyi, hogy egy ilyen jellegű mélyfúrás pontosan mutatja a magyar értelmiség döbbenetes megosztottságát, amely az utóbbi időben már-már gyűlöletté fokozódott, ahol mások ok nélküli megrágalmazása sem ördögtől való vétek. Végezzen tehát ilyen jellegű kutatást az, akinek nem okoz fájdalmat a magyar értelmiség mélyrepülése, vagy aki ebben egyenesen örömét leli.”

Az írás (összesen 21 oldal) innen tölthető le pdf formátumban. A konferenciáról és a Bethlen-ünnepségről szóló írásunk pedig itt olvasható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.