H1N1 már 1995-ben: lehetséges ez?

/ 2009.12.11., péntek 04:00 /

A szakemberek általában úgy tartják, hogy a tizennyolcas törzs a H1N1 permutációja, de pontosat senki nem tud - írta regényében Robin Cook.

A H1N1-járvány körül számtalan összeesküvés-elmélet alakult ki. Az egyik legnépszerűbb, hogy a betegség nem újdonság, mivel 1995-ben már Robin Cook is megemlékezett a vírusról, s ez igazolja, hogy a kórságot szándékosan szabadították rá az emberiségre. Miért nevezik új vírusnak a H1N1-et, amikor Robin Cook a Ragályban már írt róla? - olvasni számtalan fórumon a fölvetést.

A kisalfold.hu megpróbált utánajárni az igazságnak.

A szakemberek általában úgy tartják, hogy a tizennyolcas törzs a H1N1 permutációja, de pontosat senki nem tud - írta Cook népszerű könyvében, s ezt a mondatot sokan bizonyítékként tálalják.

A H1N1-vírus már 1918-19-ben felütötte a fejét: az influenza „A" vírusának első és egyúttal legpusztítóbb világméretű járványa volt, melybe körülbelül 50 millió ember halt meg világszerte - ez volt a spanyolnátha. Kutatók úgy vélik, a spanyolnátha felszíni antigénstruktúrája szintén H1N1 típusú volt, ezért használhatta a kifejezést a regényíró.

Rosta

Szőnyi Szilárd

Találkozunk 2016-ban!

Tóra, magyar!

A hamarosan rajtoló Kékszalagra hajók keresik legénységüket, a Balatonon pedig ötödannyi hajó sincs, mint a Boden-tavon. Összeállításunkban azt próbáltuk körüljárni, kinek és hogyan lehetséges belevágnia ebbe a sportba.

Így alakulhat át az Európai Unió

A múlt heti uniós csúcson kiderült, hogy nagy változások előtt áll az EU: a francia–német tandem szándékai szerint a megerősített eurózóna lesz a közösség új gravitációs központja. Aki kimarad, lemarad? Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Ezért akar a kormány lőtereket telepíteni az iskolákba

A lövészet iskolai oktatásának ötlete összefügg a hadsereg létszámhiányával, de valószínűleg ugyanúgy kevés valósul meg belőle, mint a lovaglásból vagy a mindennapos éneklésből. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Miért szavaz sok LMBT-személy a radikális jobboldalra?

Három európai kormányfő homoszexuális; Angliában rekordot döntött a meleg képviselők száma; szélsőjobbos alakulatok, illetve Skóciában az összes mérvadó párt élén szintén zenész áll – derül ki a csütörtöki Heti Válaszból.