valasz.hu/itthon/meg-fog-lepodni-tamas-gaspar-miklos-most-kit-feldiktatoroz-le-126432

http://valasz.hu/itthon/meg-fog-lepodni-tamas-gaspar-miklos-most-kit-feldiktatoroz-le-126432

H1N1 már 1995-ben: lehetséges ez?

/ 2009.12.11., péntek 04:00 /

A szakemberek általában úgy tartják, hogy a tizennyolcas törzs a H1N1 permutációja, de pontosat senki nem tud - írta regényében Robin Cook.

A H1N1-járvány körül számtalan összeesküvés-elmélet alakult ki. Az egyik legnépszerűbb, hogy a betegség nem újdonság, mivel 1995-ben már Robin Cook is megemlékezett a vírusról, s ez igazolja, hogy a kórságot szándékosan szabadították rá az emberiségre. Miért nevezik új vírusnak a H1N1-et, amikor Robin Cook a Ragályban már írt róla? - olvasni számtalan fórumon a fölvetést.

A kisalfold.hu megpróbált utánajárni az igazságnak.

A szakemberek általában úgy tartják, hogy a tizennyolcas törzs a H1N1 permutációja, de pontosat senki nem tud - írta Cook népszerű könyvében, s ezt a mondatot sokan bizonyítékként tálalják.

A H1N1-vírus már 1918-19-ben felütötte a fejét: az influenza „A" vírusának első és egyúttal legpusztítóbb világméretű járványa volt, melybe körülbelül 50 millió ember halt meg világszerte - ez volt a spanyolnátha. Kutatók úgy vélik, a spanyolnátha felszíni antigénstruktúrája szintén H1N1 típusú volt, ezért használhatta a kifejezést a regényíró.