Ha megint kétharmad lesz, kő kövön nem marad

/ 2017.12.20., szerda 13:15 /
Ha megint kétharmad lesz, kő kövön nem marad

Hatalmas intézményi átalakításokat hozhat egy újabb Fidesz-kétharmad: Zárug Péter Farkas szerint a kormánypárt úgy értelmezné, hogy gyökeres és történelmi átalakításokra kaptak felhatalmazást a társadalomtól. Csizmadia Ervin szerint minél nagyobb arányban nyer a Fidesz, annál rosszabb lesz, Böcskei Balázs pedig úgy látja: épp a káosz fenntartása miatt kell a kormánypártnak a szupertöbbség jövőre. Politológus mesterhármas a Heti Válasz karácsonyi dupla számában.

Mit szúrt el a Jobbik 2017-ben? Hogyan lett vesztes pártból középpárt, majd kis párt az MSZP? Miért működik Gyurcsány Ferenc „minimax-stratégiája”? Mi volt a legjobb, mi a legrosszabb fejlemény a közéletben hazánk számára idén? A Heti Válasz három politikai elemzőt ültetett asztalhoz: Böcskei Balázst (34 éves NB I-es futball-játékvezető és politikai elemző, baloldali közszereplő, az IDEA intézet alapítója), Csizmadia Ervint (59 éves politológus, egyetemi docens, a Méltányosság Politikaelemző Központ vezetője) és Zárug Péter Farkast (42 éves politológus, egyetemi adjunktus, jobboldali közszereplő, a Magyar Demokrata című hetilap állandó szerzője).

 

 

 

 

A közéleti kerekasztal a december 21-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.