valasz.hu/itthon/puzser-robert-szerint-is-hazudik-a-holland-nagykovet-125251

http://valasz.hu/itthon/puzser-robert-szerint-is-hazudik-a-holland-nagykovet-125251

Ha rajtuk múlna, ő lenne a magyar miniszterelnök 2018-ban

/ 2017.09.12., kedd 12:41 /
Ha rajtuk múlna, ő lenne a magyar miniszterelnök 2018-ban

Az Együtt rendelt egy kutatást arról, hogy a párt potenciális szavazóbázisa melyik pártot, mely politikusokat kedveli leginkább, illetve, és ez a legfontosabb a felmérésében, hogy az Együtt szavazói mit szólnának egy ellenzéki összefogáshoz.

A kutatás sajátossága, hogy a választók részhalmazát mérték fel, tehát nem általános pártpreferenciákra voltak kíváncsiak, hanem a Kantar–Hoffmann (TNS) piackutató cég közel ezer olyan választót kérdezett meg, aki LMP-, Együtt-, Momentum- vagy Párbeszéd-szavazó, vagy akinek az átlagnál szimpatikusabbak az új, kisebb pártok.

A részletesebb adatokat az Indexen lehet böngészni.

Ami kiemelendő, hogy a legnépszerűbb párt az LMP (33%), utána következik az Együtt (16%), a Momentum (11%), a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (8%), majd a Párbeszéd (7%).

A politikusok iránti szimpátiát is vizsgálta a kutatás: ötfokú skálán kellett megjelölni, mennyire értékelik a válaszadó az adott politikust. Az LMP itt is nyert, Szél Bernadett a legszimpatikusabb (3,7), őt követi Karácsony Gergely és Fekete-Győr András (3,5), majd Hadházy Ákos és Szigetvári Viktor (3,2) valamint Juhász Péter (3).

Végül a legfontosabb, hogy mit szólnának a potenciális szavazók az összefogáshoz, és hát igen, nincs itt semmi meglepetés, természetesen súlyosan túlnyomó többségük örömmel venné a pártok egymásra találását.

Ezen adatok szerint tehát egy – úgymond – LMP vezette összefogás lehetne a befutó, Szél Bernadett pedig a legesélyesebb kormányfő-jelölt. Persze szó sincs a Fidesz legyőzéséről, mindez leginkább annyit jelenthetne, hogy a kis pártok együtt többre mennének, mint külön-külön.

Ugyanakkor az adatok azt is mutatják, hogy ha mégis ki tudna alakulni valamiféle összellenzéki összefogás, és a Jobbiknak sikerülne kimásznia a Fidesz által generált nyugdíjas kamubalhéból, akkor akár az is előfordulhatna, hogy a Fidesznek nem lenne meg egyedül a parlamenti többsége.

Ebben az egyenletben viszont nincs benne az MSZP-DK párharc, a Jobbik, a senkivel összefogni nem akaró Momentum, valamint Ron Werber és a Lehet Más a Kampány hatása, szóval mindez leginkább valamiféle elméleti akárminek tűnik most még.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ima Magyarországért Madridban

A Kodály-év alkalmából Gráf Zsuzsanna, az Angelica Leánykar vezetője fesztivált rendezett, és a kórus hamarosan Spanyolországba viszi Kodály és a magyar zene hírét.

Ha ezt elolvassa, lehet, hogy elmegy a kedve a válástól

Döbbenetes a hasonlóság Cserna Antal és az általa alakított pap, Iván élete között: a Pécsi Nemzeti Színház előadásában, az Ádám almáiban játszott szerepéért megkapta a Vidéki Színházak Fesztiválján a legjobb férfi színésznek járó díjat. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Árnyékkormánnyal rukkolhat elő az LMP

Árnyékkormányt alakíthat az LMP miniszterelnök-jelöltje. Szél Bernadett a Heti Válasznak a Ron Werber és pártja közötti kapcsolat hátterét is felfedi. Nagyinterjúnk a csütörtöki lapszámban.

Orbán Viktor nagyon akarja, hogy maradjon Angela Merkel

A hétvégi német választások előtt lapunk tudósítója önfeláldozó bátorsággal a törökök és a szélsőjobb kedvenc berlini negyedeibe is alámerült, hogy felbukkanva megállapítsa: talán túl sokat is imádkozott Orbán Viktor a német kancellár győzelméért. A csütörtöki Heti Válaszból megtudhatja, miért van ez így, illetve mire lehet számítani a jövőben.

Mi történik a dunaszerdahelyi stadionban?

Teltházas otthoni mérkőzések, fantasztikus hangulat, a kárpát-medencei magyarok találkozóhelye. Ezt jelenti az FC DAC 1904 Dunaszerdahely futballcsapata. A fiúkat a gödörből tavaly kihúzó edző, László Csaba szerint ez nem véletlen. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.