valasz.hu/itthon/itt-a-madaras-adidas-eletkepes-lehet-e-egy-nemzeti-sportmarka-129214

http://valasz.hu/itthon/itt-a-madaras-adidas-eletkepes-lehet-e-egy-nemzeti-sportmarka-129214

Habony és társai: a Heti Válasz 3 pert nyert a grúz–izraeli csapat ellen

/ 2016.04.29., péntek 17:24 /
Habony és társai: a Heti Válasz 3 pert nyert a grúz–izraeli csapat ellen

A Heti Válasz ma három sajtó-helyreigazítási perben is győzött. A téma: Habony Árpád baráti köre és a letelepedésikötvény-biznisz. A vesztes felperesek: egy grúz-izraeli üzletemberpáros.

A március 17-i lapszámban közölt cikkünkben – illetve az írás online ajánlójában – azt állítottuk: „A sokmilliárdos letelepedési bizniszben nem maradt olyan főszereplő, akit ne lehetne kapcsolatba hozni Habony Árpáddal. Különösen az a grúz-izraeli csapat áll közel hozzá, amely az oroszok magyarországi bevándoroltatásához biztosítja az infrastruktúrát.”

Ugyanezt részletesebben is kifejtettük: „Eddig egyszer sem kérte ki magának az Országgyűlés gazdasági bizottsága, hogy a második legaktívabb letelepedésikötvény-forgalmazó, az oroszokra és más exszovjetekre rástartoló VolDan Investments egy liechtensteini strómannal takarja el a tényleges haszonhúzókat. A Heti Válasz a végére járt a titoknak: létezik egy Tbilisziből Tel-Aviv környékére, majd Budapestre származott üzletember, Shabtai Michaeli (nyitóképünk jobboldalán), aki szinte az összes itteni vállalkozásában ugyanezt a liechtensteinit használja néveleges tulajdonosnak. Michaeli azonban nem egyedüliként képviseli a piacon a grúz–izraeli vonalat; a fővárosi metrókijárók Princess pékségeit összefogó társaságot közösen igazgatja a hasonló indíttatású Michael Gagellel (nyitóképünkön Habony Árpád társaságában). A Princess-tulajdonosokra egyébként 2010 előtt maga a fővárosi Fidesz ütött SZDSZ-es billogot; a mai kormánypárt sikeresen fúrt meg két olyan BKV-s ingatlanügyletet, melyen egy Michaelihez tartozó kft. és egy Gagel-féle társaság százmilliókat kereshetett volna.”

Összefoglalva: „Az oroszok tömegeit beszállító VolDan noha liechtensteini tulajdonúnak tünteti fel magát valójában a Gagel–Michaeli-kör infrastruktúráját és embereit használja a letelepedésikötvény-bizniszhez. »Keresd a nőt!« jeligére azt is kiderítettük (az érintettek Facebook-tevékenysége alapján), hogy Shabtai Michaeli és Michael Gagel legközvetlenebb családtagjai olyan befolyásos asszonyokkal állnak szoros kapcsolatban, mint Rogán Cecília, Vajna Tímea, Kökény-Szalai Vivien (Andy Vajna TV2-jének új hírfőnöke), az Orbán Viktor internetes megjelenéseit koordináló Kaminski Fanny (Habony Árpád gyermekének édesanyja) és Nagy Boglárka festőművész (Habony mai barátnője).”

Március 17-i cikkünk megjelenése után Shabtai Michaeli mind az online beharangozónkat, mind a nyomtatott lapban megjelent írást helyre akarta igazíttatni, mondván: szerinte valótlanul, megalapozatlanul állítottuk, illetve híreszteltük, hogy a VolDan köthető hozzá. A Fővárosi Törvényszék azonban most az online beharangozót és a nyomtatott cikket érintő két külön perben is elutasította Shabtai Michaeli keresetét. Részlet az indoklásból: „A bíróság a lefolytatott bizonyítási eljárást követően arra jutott, hogy azon alperesi állítás, hogy a VolDan a Gagel–Michaeli-kör infrastruktúráját és embereit használja, valós, megalapozott tényállítás, mert nyilvánosan hozzáférhető, részben cégnyilvántartási, illetve ingatlan-nyilvántartási adatokkal alátámasztható.”

Egy harmadik perben Michael Gagel is sérelmezte a róla szóló állításainkat, de a bíróság az ő keresetét is elutasította.

Az ítéletek egyelőre nem jogerősek.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.