Lerántjuk a leplet: Ez Habonyék legújabb húzása

/ 2015.05.20., szerda 13:05 /

Az új jobboldali sajtóbirodalom központi cégének alaptőkéjét 144 millió forintra emelte Habony Árpád és Győri Tibor – értesült a Válasz.hu.

Eddig annyit lehetett tudni, hogy Habony Árpád, a miniszterelnök nem hivatalos főtanácsadója idén tavasszal négymillió forintot biztosan elköltött vállalatalapításra. Először az ismert amerikai politikai tanácsadóval, Arthur J. Finkelsteinnel közös londoni társaságába, a Danube Business Consulting Ltd.-be ölt bele márciusban egymillió forintnyi fontot, majd április elején az új jobboldali sajtóbirodalom központi cégeként emlegetett  budapesti Modern Media Groupot hozta létre hatmillió forintos jegyzett tőkével; utóbbi összeg felét ő maga, másik felét pedig Győri Tibor (az előző ciklusban a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős államtitkára) szállította.       

A Habony–Győri páros azóta emelte a tétet. A Válasz.hu értesülése szerint a Modern Media Group Zrt. április 17-i rendkívüli közgyűlésen az alapítók úgy döntöttek, 138 millió forintos pénzbeli hozzájárulással 144 millióra emelik a társaság alaptőkéjét. (Az alaptőke-emelés összegéből hárommilliót a jegyzett tőke javára számoltak el, a fennmaradó 135 milliót pedig július 5-ig tőketartalékba helyezik.) A 138 milliós tőkeemelésből 93 milliónyit vállalt Győri, a maradék 45 millió előteremtését pedig Habony Árpád garantálta.

A Heti Válasz korábbi értesülése szerint a Habony–Győri-féle Modern Media Grouphoz tartozik majd egy közéleti véleményportál – Via.hu néven –, továbbá egy ingyenes terjesztésű, a Helyi Téma világát átörökítő félbulvár hetilap, később esetleg egy rádió és egy üzleti hírportál is.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.