„Hajrá, Tibi atya! Dicsértessék!” – apáca üzent az alkoholista papnak

/ 2016.09.15., csütörtök 17:00 /

Nagyfokú jóindulattal ír a Tibi atya-jelenségről egy katolikus apáca, és cikke végén szokatlan javaslatot tesz a lecsúszott lelkésznek.

Azt hitte, ha egy apáca tollhegyre tűzi Tibi atyát, annak csakis ájtatos kioktatás lehet a vége, melyben a szerzetes azon méltatlankodik, milyen alapon űz gúnyt valaki a katolikus papságból? Ha így hitte, rosszul hitte. A Képmás családmagazin blogjában Tornya Erika Sacré Coeur-nővér üdítő hangnemben ír a „szerethető, fiktív, lecsúszott, alkoholista, deviáns” papról, sőt cikkét sajátos csavarral zárja:

„S hogy hogyan tovább? Mi lesz Tibi atyával, ha lecseng ez a felfokozott érdeklődés? Amikor már minden bőrt lehúztak róla, magára hagyják-e a ministránsai, hadd vonuljon az adósok börtönébe? Lehet, hogy egyszer csak »kijózanodik«, s megtér. Rájön, hogy több az Élet annál, mint arra »nevelni«, hogy sör helyett bort igyunk, hogy hogyan állítsunk fesztiválsátrat (még) félrészegen, hogy hogyan káromkodjunk kulturáltan. Hiszen van élet a boron és a fesztiválokon túl is. Sőt, ott kezdődik.

Hajrá, Tibi atya! Dicsértessék!”

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.