valasz.hu/itthon/a-szcientologia-arnyeka-borul-a-kormanyzati-lakaslotto-nyertes-cegere-117951

http://valasz.hu/itthon/a-szcientologia-arnyeka-borul-a-kormanyzati-lakaslotto-nyertes-cegere-117951

Hamis a Bojár elleni pedofilvád

/ 2014.09.12., péntek 08:10 /
Hamis a Bojár elleni pedofilvád

A Bojár Iván András elleni pedofilvád is rámutat: háborús szférává vált a családjog sokáig békés területe. Szülők rabolják el saját gyerekeiket, szexuális zaklatással vádolják a társukat. Miért válnak egyre durvábbá a válások? Válaszok a friss Heti Válaszban.

A Heti Válasz megvizsgálta a Bojár Iván András elleni feljelentés ügyében keletkezett jogerős iratokat és arra jutott: több jogerős dokumentum igazolja, hogy a liberális értelmiségi nem molesztálta saját kislányát, mint ahogy korábbi élettársa, a gyermek édesanyja vádolja.

A rendőrség lezárta a nyomozást, majd a Fővárosi Törvényszéken indított magánvádas pert is elveszítette az asszony. S noha jogerős ítélet rendelkezik arról, hogy a férfinek egyre több időt kellene a gyermekével töltenie, hogy újraépüljön kettejük kapcsolata, ennek sem az apa, sem a magyar állam nem tud érvényt szerezni. A Heti Válasz megpróbálta feltárni annak okait, miért durvul el végletesen – és főként az értelmiségi családoknál – a gyermekekért folyó küzdelem. 

A magyar állam is felelős azért, hogy a szétköltözések végül évekig tartó, kíméletlen háborúvá fajulnak, ugyanis maga a rendszer kényszeríti bele az esztelen küzdelembe a feleket. A fiatal párok egyre inkább a skandináv modellt követik a családi munkamegosztásban, vagyis a férfiak egyre több „női” feladatból is kiveszik a részüket, pelenkáznak, fürdetnek. Ám válni is skandináv módon szeretnének – csakhogy ezt nem lehet.

Nálunk alig alkalmazzák az egy hét itt, egy hét ott modellt, ahelyett a bíróságok – akár a hetvenes években – az anyának ítélik a gyereket, a vitás ügyekben pedig annak a félnek, aki a per kezdetén megszerzi a kicsi(ke)t. A hatalmas kiadásokkal működtetett állapi bürokrácia a gyereket az óvodából ellopó, a láthatás (hivatalos nevén kapcsolattartás) elől elzáró „agresszort” jutalmazza. 

Lapunk bemutatja az immár Franciaországtól Amerikáig elterjedt „szülőmegosztási modellt”, kitér arra, miért jó a szülőknek és a gyermeknek, ha az édesanyjukkal és az édesapjukkal is maradhatnak. Ám ha ez így van, a magyar bíróságok miért nem alkalmazzák ezt a vitás esetekben? Mindez kiderül a Heti Válasz szeptember 11-i számából, amely csütörtöktől elektronikus formában is megvásárolható Digitalstandon.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.