Harc az idősek lelkéért: mindent elsöprő pártkampány indult a Facebookon

/ 2018.02.18., vasárnap 12:00 /
Harc az idősek lelkéért: mindent elsöprő pártkampány indult a Facebookon

A pártoknak nem a fiatalok eléréséért kell ott lenni a Facebookon: a jelenlét az idősek miatt életbevágó. Néhány év alatt hermetikusan zárt és részben központilag irányított nyilvánosságok alakultak ki a világhálón. Háttér és eredményhirdetés a pártok és politikusok Facebook-teljesítményéről a csütörtöki Heti Válaszban.

Magyarországon az internetező 65–74 évesek 58 százaléka van jelen a közösségi médiában. Ezzel hazánk Málta után a második helyen áll az Európai Unióban, az EU-átlag ugyanis alig 34 százalék – mutat rá a Heti Válasznak az Y-nsight nevű, közösségi médiára szakosodott kutatócég munkatársa. Különösen a nők aktívak: körükben a netező 55–74 évesek közel háromnegyede van fenn.

A politikailag aktív idősek – részben maguktól, részben némi motiválás után – tömegesen szerveződnek zárt, kívülről „láthatatlan” Facebook-csoportokba. A csoportok olyanok, mint a véleménybuborékok: az ellentétes vélemény előírásszerűen tilos bennük.

Hogyan áll a pártok Facebook-versenye 50 nappal a választások előtt?

Miben vezet a Fidesz, milyen mutatóban éri utol Gyurcsány párta és mit csinál rosszul az LMP?

Mivel bizonyítható, hogy nem teljesen önkéntesen szerveződnek a legaktívabb tagságú politizáló Facebook-csoportok?

 

Válaszok és részletes háttér a Heti Válasz február 15-i számában. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.