heti-valasz.hu/itthon/nem-kaphatott-volna-menedekjogot-orban-viktortol-a-nemet-neonaci-123838

http://heti-valasz.hu/itthon/nem-kaphatott-volna-menedekjogot-orban-viktortol-a-nemet-neonaci-123838

Harminc méter hosszú emlékeztető a képviselőknek – a szegények is emberek

/ 2014.05.07., szerda 13:10 /

Harminc méter hosszú molinó figyelmezteti a képviselőket a Parlamenttel szemben néhány fontos teendőjükre.

A harminc méter hosszú molinó                                                                         Fotó: Szabó Balázs

 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat azt kéri a képviselőktől, hogy a rájuk váró teendők sokaságában ne feledkezzenek meg az előítéletek és a képzetlenség miatt a munkából kiszoruló romákról, a nyomortelepek kirekesztettjeiről, a leszakadó települések lakóiról, a hajléktalan emberekről, az otthonukat veszített családokról, a magukra maradt idősekről és a fogyatékkal élő emberekről - ezt tartalmazza a karitatív szervezetnek az Országgyűlés alakuló ülésére a képviselőkhöz eljuttatott levele. A máltaiak immár hagyományosan levéllel keresik fel ezen a napon a honatyákat, mert világszerte tapasztalható, hogy a szegény embereknek nemcsak egyénileg rendkívül gyenge az érdekérvényesítő képességük, de csoportosan sem képesek lobbitevékenységet kifejteni, miközben a képviselők folyamatosan erős hatásoknak vannak kitéve. Tavaly a szegénysorban levő gyermekek sorsára figyelmeztettek a máltaiak, idén a bajba került felnőttek gondjaira is felhívják a figyelmet.

„A tennivalók sokaságában könnyen elsikkadhatnak azok a feladatok, amelyekhez nem kötődnek azonnali határidők. A rászorulók, a mindennapi túlélésért csendesen küzdő emberek gondjai ilyenek. ... Felelősek vagyunk minden emberért, aki velünk él. " - írja a képviselőknek címzett levelében Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke. Az üzenet legfontosabb gondolatait a Szeretetszolgálat Batthyány téri központjának falán, a parlament épületével szemben a Duna-parton egy 30 méter hosszú, 11 méter magas molinó hirdeti a következő napokban.

A máltaiak levelére több képviselő is válaszolt. A XV. kerületben szoros versenyben győző fideszes László Tamás például azt írta: „Az igazi szükség halk, szégyenkező. A mi dolgunk az, hogy megtaláljuk, észrevegyük a szükségben szenvedőt. Az elsődleges szükségleteik kielégítésén túl az a feladatunk, hogy a nehéz helyzetben lévőket ráébresszük a szeretetreméltóságukra és az eredendő értékességükre." Az LMP-s Széll Bernadett pedig arról biztosította a szociális szervezetet, hogy a társadalmi igazságosság gondolata pártjának egyik legfontosabb alapelve. „Olyan országban szeretnénk élni, ahol a közösség támogatása mellett mindenki megvalósíthatja céljait, tehetsége és szorgalma függvényében" - fogalmazott.

Az idén fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Magyar Máltai Szeretetszolgálat a jelenlét fontosságát hangsúlyozta a hajléktalan emberek, nyomortelepeken élők és egyedül maradt idősek körében végzett munkája során. „Kicsit több szeretet meggyógyítja a világot" - tartalmazza Kozma Imre atyának a képviselőkhöz írt levele.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.