Helikopteres vadászat, az ősi skandináv szokás – Origo megint nagyot megy

/ 2018.03.09., péntek 15:00 /

A méltán híres szerző hatalmasat ment ma is. Miután a Magyar Nemzet fotókkal gazdagon illusztrálva mutatta be, hogy Semjén Zsolt a magyar kereszténydemokrácia és a Jóisten nagyobb dicsőségére a elmúlt öt évben rendre az olcsóságáról híres Svédországban vadászott rénszarvasra, jávorszarvasra és siketfajdra, a híres kolléga, Origo rögvest feltárta a tényeket. A valós tényeket, amelyeket az ellenzéki hazugsággyárak elhallgatnak. Hogy hát hiszen Skandináviában ősi szokás szerint helikopteren szállítják az elejtett vadakat! Semjén a családját látogatta a svédeknél, s ha már ott volt, vadászgatott kicsit a helyi szokások szerint. Nagy vadász, tudjuk róla. Nincs itt semmi látnivaló.

De, lenne azért.

Azt például jó lenne látni, helikopterbérlésre, vadászatra, negyven szállodai szoba bérlésére mégis miből tellett Semjénnek. Akinek a vagyonbevallása szerint nincs más jövedelme, csak a bére. Tehát tízmillió forint, ha üti a markát évente.

Alig várom, hogy ezt is feltárja a szorgalmas kolléga.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Mi a csoda?

Petrás Máriával, Szalóki Ágival és a Vujicsics Együttessel várja a látogatókat Budapest talán legizgalmasabb húsvéti eseménye a Várkert Bazárban.

Barokk oratórium rockos hangzással

Országos turnéra indul a tavaly áprilisban bemutatott Messiás.ma, az első állomás Pécs lesz. Händel Messiás című oratóriumát Várkonyi Mátyás gondolta újra.

Lemezbemutató Tompos Kátyával

Népdalokat, slágereket és komolyzenét is feldolgoz az InFusion Trio, amely lemezbemutató koncertet tart április 1-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Ágh István 80 éves: „Nem lettem a népi baloldal költője”

„Amit végeznem kellett, elvégeztem, / elmegyek én is, mert az idő lejárt” – írja Őszvégi képletek című szonettciklusában a 80 éves Ágh István költő, aki életkorát meghazudtoló frissességgel figyeli a világot. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Végleg megszabadítják az autóktól a Normafát!

A Hotel Olimpia most kezdődő bontásának elsődleges értelme az, hogy lehetővé válik a hegygerinc forgalommentesítése. A Normafa rehabilitációja igazi bezzeg-projekt: a mindent agyonbetonozó nagyberuházások korszakában üdítő kivétel. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Egri csillagok a Nemzetiben: spirituális diadal, aktuálpolitika nélkül

A legnépszerűbb magyar regényt állította színpadra a Nemzeti Színház élére újabb öt évre kinevezett Vidnyánszky Attila. Az Egri csillagok a kampányidőszak ellenére sem lett politikai hálaadás, hanem az, aminek Gárdonyi megírta: nagyszabású hősének. Március 9-én mutatták be, de az idei évadra már alig kaphatók jegyek.

Robert Fico úgy megy, mintha jönne

A szlovákiai kormányfőcsere ellenére a hatalom Robert Ficoé marad: pártjáé a legtöbb parlamenti mandátum, és addig nem távolítható el, amíg koalíciós partnerei kitartanak mellette. De tényleg Soros György akar kormányt buktatni? Részletek a friss Heti Válaszban.

Trump bukott stratégája új hősöket talált: például Orbán Viktort

Az amerikai alt-right zászlóvivője, aki nélkül Donald Trump győzelme valószínűtlen lett volna, most Európában harcol az establishment ellen. Steve Bannon itteni hősei Marine Le Pen, Luigi Di Maio és Orbán Viktor. De mennyit ér egy bukott stratéga támogatása? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.