valasz.hu/itthon/itt-a-madaras-adidas-eletkepes-lehet-e-egy-nemzeti-sportmarka-129214

http://valasz.hu/itthon/itt-a-madaras-adidas-eletkepes-lehet-e-egy-nemzeti-sportmarka-129214

Helló, BBC! Angol sztárfilozófus állt Szijjártó mellé a no-go zónák ügyében

/ 2016.09.22., csütörtök 17:25 /

Azt hitte, csak a kormány tud lemenni populistába menekültügyben? A migránsbarát tábor most kiakasztotta a demagógiamétert.

A fél magyar sajtó Szijjártó Péteren röhög, miután a BBC műsorvezetője megszégyenítő módon kioktatta a külügyminisztert. Minden közszolgálati csatornák brit etalonja arról faggatta a politikust, hogy a magyar kormány a kvótakampányban miért beszél no-go zónákról többek között Angliában, amikor nincsenek is. „Nevetséges” – ismételgette a tudományos cáfolatot a műsorvezető, és arra kérte Szijjártót, higgyen inkább a szemének, semmint a tévképzeteinek. Másnap a brit külügyi tárca is hasonló szellemben kérte ki magának az állítást.

És tényleg jót kacaghatnánk az ügyefogyott külügyminiszter bumfordiságán, ha 1. Szijjártó nem állta volna viszonylag jól a sarat ebben a lehetetlen helyzetben; 2. ha nem épp az interjú napján jelent volna meg Roger Scruton angol sztárfilozófus interjúja a Mandineren; 3. és ha tanulmányok és nyilatkozatok egész sora nem inkább őt, mint a BBC önmagáról megfeledkező munkatársát igazolnák.

Vegyük először Stumpf András Scruton-interjúját:

„– Vannak önöknél no-go zónák?

– Vannak.

– Csak mert nálunk vita van erről. A kormány azt mondja, Európa és Nagy-Britannia is tele van ilyenekkel; mások meg azt mondják, ez legenda, nincs olyan hely, ahova nem teheti be a lábát fehér ember.

– Beteheti, csak nem túl biztonságos. Bradford városa jó példa erre. Muszlim bandák nem egyszer kizsákmányolnak, kihasználnak fiatal lányokat, nem véletlenül írtam a témáról tavaly megjelent kisregényemet, a The Disappeared (Az eltűnt) címűt.”

Ezután adjuk át a szót Trevor Phillips angol munkáspárti jogvédőnek, Tony Blair első jelöltjének a londoni polgármesteri tisztségre, aki 2005 szeptemberében a Faji Egyenlőség Bizottságának – amúgy fekete bőrű – vezetőjeként a gettók kialakulásáról beszélt, hozzátéve, hogy egyes körzetek

„szó szerint fekete lyukká váltak, ahova mindenki csak félve és remegve teszi be a lábát, és ahonnan senki nem jön ki sértetlenül”.

Az itt található remek összeállításban pedig BBC-riportok tömkelegét nézhetjük meg. Az olykor rejtett kamerás felvételek arról tanúskodnak, hány helyen alakultak ki párhuzamos társadalmak, enklávék, ahol Őfelsége rendőrsége szinte sosem jelenik meg. A helyi muszlimok ugyanis magukhoz vonták az igazságszolgáltatás jogát, és a saría jegyében járnak el, ilyenformán becsületgyilkosságok, családon belüli erőszakos események, gyermekek elleni szexuális zaklatások egész sora marad rejtve az állam illetékes szervei elől.

Az persze véleményes, hogy ezeket a helyeket no-go zónának kell-e hívni vagy sem; az viszont, hogy elnevezéstől függetlenül a jelenség létezik, kevéssé vitatható. A Szijjártó Pétert kioktató BBC-műsorvezetőnek ezért csak azt tanácsolhatjuk, hogy néha nézze a saját csatornáját is, hátha érdekes dolgokat tud meg belőle.

Bűnözés, radikalizmus, elidegenedés: Európa iszlám enklávéi nem életveszélyesek a mezei járókelő számára, de óriási problémát jelentenek. Még akkor is, ha 900 no-go zóna biztos nincs az unióban, ahogy a kormány állítja. Olvassa el korábbi cikkünket is a témában! >>>

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.