heti-valasz.hu/itthon/a-het-legjobb-kozeleti-coubjai-7-resz-128788

http://heti-valasz.hu/itthon/a-het-legjobb-kozeleti-coubjai-7-resz-128788

Helló, BBC! Angol sztárfilozófus állt Szijjártó mellé a no-go zónák ügyében

/ 2016.09.22., csütörtök 17:25 /

Azt hitte, csak a kormány tud lemenni populistába menekültügyben? A migránsbarát tábor most kiakasztotta a demagógiamétert.

A fél magyar sajtó Szijjártó Péteren röhög, miután a BBC műsorvezetője megszégyenítő módon kioktatta a külügyminisztert. Minden közszolgálati csatornák brit etalonja arról faggatta a politikust, hogy a magyar kormány a kvótakampányban miért beszél no-go zónákról többek között Angliában, amikor nincsenek is. „Nevetséges” – ismételgette a tudományos cáfolatot a műsorvezető, és arra kérte Szijjártót, higgyen inkább a szemének, semmint a tévképzeteinek. Másnap a brit külügyi tárca is hasonló szellemben kérte ki magának az állítást.

És tényleg jót kacaghatnánk az ügyefogyott külügyminiszter bumfordiságán, ha 1. Szijjártó nem állta volna viszonylag jól a sarat ebben a lehetetlen helyzetben; 2. ha nem épp az interjú napján jelent volna meg Roger Scruton angol sztárfilozófus interjúja a Mandineren; 3. és ha tanulmányok és nyilatkozatok egész sora nem inkább őt, mint a BBC önmagáról megfeledkező munkatársát igazolnák.

Vegyük először Stumpf András Scruton-interjúját:

„– Vannak önöknél no-go zónák?

– Vannak.

– Csak mert nálunk vita van erről. A kormány azt mondja, Európa és Nagy-Britannia is tele van ilyenekkel; mások meg azt mondják, ez legenda, nincs olyan hely, ahova nem teheti be a lábát fehér ember.

– Beteheti, csak nem túl biztonságos. Bradford városa jó példa erre. Muszlim bandák nem egyszer kizsákmányolnak, kihasználnak fiatal lányokat, nem véletlenül írtam a témáról tavaly megjelent kisregényemet, a The Disappeared (Az eltűnt) címűt.”

Ezután adjuk át a szót Trevor Phillips angol munkáspárti jogvédőnek, Tony Blair első jelöltjének a londoni polgármesteri tisztségre, aki 2005 szeptemberében a Faji Egyenlőség Bizottságának – amúgy fekete bőrű – vezetőjeként a gettók kialakulásáról beszélt, hozzátéve, hogy egyes körzetek

„szó szerint fekete lyukká váltak, ahova mindenki csak félve és remegve teszi be a lábát, és ahonnan senki nem jön ki sértetlenül”.

Az itt található remek összeállításban pedig BBC-riportok tömkelegét nézhetjük meg. Az olykor rejtett kamerás felvételek arról tanúskodnak, hány helyen alakultak ki párhuzamos társadalmak, enklávék, ahol Őfelsége rendőrsége szinte sosem jelenik meg. A helyi muszlimok ugyanis magukhoz vonták az igazságszolgáltatás jogát, és a saría jegyében járnak el, ilyenformán becsületgyilkosságok, családon belüli erőszakos események, gyermekek elleni szexuális zaklatások egész sora marad rejtve az állam illetékes szervei elől.

Az persze véleményes, hogy ezeket a helyeket no-go zónának kell-e hívni vagy sem; az viszont, hogy elnevezéstől függetlenül a jelenség létezik, kevéssé vitatható. A Szijjártó Pétert kioktató BBC-műsorvezetőnek ezért csak azt tanácsolhatjuk, hogy néha nézze a saját csatornáját is, hátha érdekes dolgokat tud meg belőle.

Bűnözés, radikalizmus, elidegenedés: Európa iszlám enklávéi nem életveszélyesek a mezei járókelő számára, de óriási problémát jelentenek. Még akkor is, ha 900 no-go zóna biztos nincs az unióban, ahogy a kormány állítja. Olvassa el korábbi cikkünket is a témában! >>>

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – felvidéki szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Durva mondat Merkelről: „Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel”

Milyen lehet az a kormány, ahol a legkisebb koalíciós partner minisztere így beszélhet a kormányfőről? És nemcsak hogy így beszélhet, hanem ultimátumot is adhat neki. A csütörtökön megjelenő digitális Heti Válasz azt nézi meg, hogyan juthatott ilyen helyzetbe Németország és Angela Merkel.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.