valasz.hu/itthon/hatarkerites-berlini-fal-palesztin-getto-mszp-lmp-gyurcsany-113552

http://valasz.hu/itthon/hatarkerites-berlini-fal-palesztin-getto-mszp-lmp-gyurcsany-113552

Hét megjegyzés a Momentum lefegyverző erejű videójához

/ 2017.06.26., hétfő 13:40 /

– Miért?
– CSAK.

Közkedvelt meggyőzési módszer
Kr.e. 1800 és Kr.u. 2017 között


Vajon kitől tanult érvelni a Momentum? – gondolkodom szombat óta, mióta a politikai közösség publikálta videóját Gyere el velünk a Pride-ra! címmel. A kétperces alkotás tartalma Fekete-Győr András lefegyverző erejű okfejtése arról, hogy miért érdemes részt venni a Pride néven ismert felvonuláson. Valamint arról, hogy miért támogatható és előremutató dolog a családfogalom dekonstrukciója. Hallgassuk:

„Mi, a Momentum ugyanis megyünk. Nem magánemberként, hanem politikai közösségként. […] Ez nekünk nem téma, ez nekünk nem kérdés, ez nekünk alap. Hogy miért alap? Azért, mert a XXI. században élünk, és mert 2017-et írunk. Mi abban nőttünk fel, hogy a szerelemnek nincs színe, nincs nemzetisége, nincs neme.”

(A szöveg középső része amúgy nyilvánvalóan Justin Trudeau-parafrázis.)

A videó végén olvasható felirat – egyfajta rövid sztétment – pedig ledobja az atombombát mindenkire, aki akár minimális gyanakvással figyeli a Pride-jelenséget és a meleglobbi különböző megnyilvánulásait:

„A Momentum szerint család az, amit annak tartasz.”

Valószínűleg így gondolta ezt Victor Hugo Prada, John Alejandro Rodriguez és Manuel Jose Bermudez, a három kolumbiai férfi is, amikor a hónap elején kimondták egymásnak a boldogító igent. Így született meg az első házasság három férfi között.

Ám konkrét esetek latolgatása helyett inkább nyugtázzuk, hogy a csendesen elhalálozott SZDSZ után ismét van politikai formáció, ami vállalja a 100 százalékos relativizmust ilyen súlyos kérdésekben.

A Momentumnak azonban semmiképpen sem kellene itt megállni, ha komolyan gondolják a dekonstrukciós lendületet. Mutatok még 7 darab jelmondatot, amire felfűzhető egy-egy ütős videónyilatkozat:

„Metró az, amit annak tartasz.”

Metró

„Állam az, amit annak tartasz.”

Állam

Állam

„Bor az, amit annak tartasz.”

Bor

Bor„Férfi az, amit annak tartasz.”

Férfi

Fotó: MTI/EPA/Julian Stratenschulte

„Nő az, amit annak tartasz.”

Fotó: MTI/EPA/Julian Stratenschulte

„Vallás az, amit annak tartasz.”

Vallás

Vallás

„Búzadara az, amit annak tartasz.”

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.