valasz.hu/itthon/a-vadlottak-kozott-van-ket-aktiv-ornagy-egy-alezredes-es-negy-fotorzszaszlos-is-68373/

http://valasz.hu/itthon/a-vadlottak-kozott-van-ket-aktiv-ornagy-egy-alezredes-es-negy-fotorzszaszlos-is-68373/

Heti Válasz-cikk miatt fenyegetőzik perrel Gyurcsány?

/ 2013.11.04., hétfő 19:12 /

A Heti Válasz aktuális lapszámának egyik írására hivatkozva terjed a magyar sajtóban, hogy Soros György üzletember „dollármilliókkal” pénzeli „folyamatosan” Gyurcsány Ferenc céghálóját. A cikkünk eredeti mondanivalóját eltorzító vadhajtások miatt a Demokratikus Koalíció elnöke perrel fenyegetőzik.

„Gyurcsány Ferencet, a rezsicsökkentés egyik legnagyobb ellenségét dollármilliókkal hizlalják homályos pénzügyi körök” – mondta vasárnapi sajtótájékoztatóján Zsigó Róbert Fidesz-szóvivő, lapunkra hivatkozva. Zsigó hozzátette, Soros György ezzel „a még a baloldalon is az egyik legszélsőségesebb” volt miniszterelnökbe fektet.

A Heti Válasz citált összeállítása a fentiek által keltett látszat ellenére nem szólt sem dollármilliókról, sem folyamatos dotálásról. Október 31-i lapszámunk Altus a magasban – Gyurcsány Ferenc magánpénzügyei című írásában egészen pontosan a következőket írtuk: „Az Altus honlapján található referencialista szerint Gyurcsányék 2010 óta közel negyven – közszférát érintő – balkáni projektben vettek részt. Ezek között olyan megbízások szerepelnek, mint a bulgáriai Plovdiv városfejlesztési stratégiája, vagy éppen a nyugat-balkáni roma civilszervezetek felkészítése a nemzetközi források lehívására. Utóbbi témánál nem valamely küföldi kormányszerv a megrendelő, hanem a Soros György-féle Open Society Foundations.”

A fentiek alapján jutottunk arra a következtetésre, hogy a DK-vezér táborépítésének sikere „aligha fog az anyagiakon múlni”.

Eredeti cikkünkből az is világos, hogy nem hivatkoztunk semmiféle oknyomozásra (ahogyan azt a DK-kommüniké fogalmazta: „mulatságos a Heti Válasz törekvése, hogy Gyurcsány Ferenc cégének hivatalos honlapján régóta közzétett és mindenki számára hozzáférhető adatokat »oknyomozó, leleplező« cikkben tárt a nyilvánosság elé”), hiszen rögzítettük, hogy az Altus honlapján található referencialistából dolgoztunk.

„Gyurcsány perel a Heti Válasz-cikk miatt” – summáz a hvg.hu a DK-közlemény után, noha a pártelnök nyilvánvalóan nem lapunk soraiban (melyekért a felelősséget természetesen vállaljuk) talál perképes állításokat, legfeljebb az abból keletkezett vadhajtásokban.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.