Heti Válasz: Gulyás Gergely lehet a kancelláriaminiszter

/ 2018.04.25., szerda 11:45 /
Heti Válasz: Gulyás Gergely lehet a kancelláriaminiszter

Gulyás Gergely vezetheti az újraszabott kancelláriát Lázár János helyett – derül ki a csütörtöki Heti Válasz kormányzati változásokat összegző cikkéből. Arról is írunk, hogy közben gigászi küzdelem bontakozik ki az EU új hétéves költségvetéséről.

Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter hétfőn bejelentett távozása az alakuló új kormány két fontos jellemzőjére utal: a személyi változásokra és az elkövetkező időszak politikai irányára. A miniszterelnök a nyilvánosságban arról beszélt, elsősorban a demográfia áll majd az új kabinet fókuszában, de emellé odavehetjük az európai ügyeket is. A következő egy-másfél év az EU szempontjából kulcsfontosságú időszak lesz, s Magyarország jövőjét is meghatározza. Zajlik ugyanis a 2021-től induló hétéves költségvetési ciklus vitája, amelyben gigászi összegek forognak kockán.

Ezért a következő kormány legfontosabb tagjai közé tartozik majd a külügyminiszter és az európai ügyekért is felelős kancelláriaminiszter. A két stratégiai (a külügyminiszteri, illetve az európai témák mellett a közigazgatásra összpontosító kancelláriaminiszteri) tárca kapcsán kormánypárti körökben a legtöbbet Szijjártó Péter és Gulyás Gergely neve forog.

 

 

 

Milyen kétharmados törvényeket módosít először a Fidesz? Mely miniszterek mennek és kik folytatják a munkát? Mindez kiderül az április 26-i Heti Válaszból, mely elektronikus formában a Digitalstandon is kapható. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.