valasz.hu/itthon/a-komcsik-megint-jol-lehuztak-a-magyar-allamot-strasbourgban-104664

http://valasz.hu/itthon/a-komcsik-megint-jol-lehuztak-a-magyar-allamot-strasbourgban-104664

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

/ 2018.05.24., csütörtök 10:45 /
„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

„Tudja, hogy Magyarország első számú közellenségének szobájában vagyunk?” A The New York Times riportere elkerekedett szemmel néz első kérdésünk hallatán. A CEU emeleti szobájának ajtaja melletti táblán Soros György neve díszeleg. Az egyetem munkatársa gyorsan helyesbít: a kis szobát a mindenkori kuratóriumi elnök használja, s minthogy Soros az egyetem alapítójaként tiszteletbeli elnök, az ő neve is kint van, de nem az övé a szoba.

A CEU és a magyar kormány közötti csörtéről mindenesetre Adam Liptak is hallott, s noha „az akadémiai szabadság pártján” áll, mégsem afféle kiállásként érkezett éppen ide előadni. „Jöttem volna az ELTE meghívására is.” Hívni márpedig rengeteg helyre szokták, ami aligha meglepő: tíz éve tudósítja a világ legnagyobb presztízsű újságját az amerikai Legfelsőbb Bíróságról, s Pulitzer-döntős is volt már. Édesapja Lipták Béla, 1956-os forradalmár, aki a rendszerváltáskor is szerepet vállalt a változások egyik katalizátoraként számon tartott vízlépcsőügyben, s magyar lobbicsoportot is működtet az Egyesült Államokban.

S hogy miért nem foglal állást magyar ügyekben ilyen szülői háttérrel? Milyen esélyei vannak Donald Trumpnak a sajtóval való csatározásaiban? Nemzetbiztonsági kockázat-e, hogy „mint az őrült”, szivárogtat a Trump-adminisztráció? Melyek a legizgalmasabb ügyek az amerikai legfelsőbb bíróság asztalán?

 

 

 

 

A teljes interjú a május 24-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.