Hivatalos: Habony, Rogán és Tiborcz barátai taroltak az állami árveréseken

/ 2017.02.22., szerda 14:04 /
Hivatalos: Habony, Rogán és Tiborcz barátai taroltak az állami árveréseken

Már a tulajdoni lapok is igazolják, hogy három pesti palota elveszítette közvagyon jellegét – vette észre a Válasz.hu.

Januárban a Válasz.hu is foglalkozott a Four Seasons mögötti épületet áron alul megszerző játékboltossal, és kikövetkeztettük, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. árverésén diadalmaskodó nőt valójában Habony Árpád grúz-izraeli barátai (a Gagel család) „tarthatták” maguk előtt.

A 444.hu jelezte továbbá, hogy december-januárban az Országháznál lévő, Széchenyi rakparti Biarritz-ház Duna felé eső oldala, valamint egy Andrássy úti palota is elkelt az MNV „gyors lefolyású” licitjein. A portál arra tippelt, hogy utóbbi két ingatlan esetében a Carion-cégcsoport, illetőleg a West Hungária Bau nyerhette az árverést. (Valóságos verseny ezeknél az eljárásoknál nem volt, a győztesek mindössze egy licitlépcsőnyi pénzzel fejelték meg a kikiáltási árat.)

A három említett ingatlanról szóló friss földhivatali dokumentumok immár minden kétséget kizáróan igazolják, hogy mind a Válasz.hu, mind a 444.hu eltalálta a képviselők/strómanok mögötti valós tulajdonosokat. Nézzük hát az érintett belpesti épületek új, immár hivatalos gazdáit:

Zrínyi utca 3.

Zrínyi utca 3.

I. Irodaház a Four Seasons hátoldalán (Zrínyi utca 3.), vételár: 3,87 milliárd forint

Az új tulajdonos az EastCastle Investments Kft, mely a máltai EastCastle Investments Limited Liability Company magyarországi leánycége. Utóbbit 100 százalékban Dina Moshavi birtokolja. Őt leányként Dina Gagelnek hívták – Gageléket pedig Habony Árpád grúz-izraeli barátaiként azonosítottuk.

Biarritz-ház

Biarritz-ház

II. A Biarritz-ház Duna felé eső épületrésze (Széchenyi rakpart 12.), vételár: 1,46 milliárd forint

Az új tulajdonos a Beta Tower Kft, mely egy áttételen keresztül a Carion Holding leánycége. A Carion-csoport egyebek mellett arról híres, hogy Rogán Antal kabinetminiszter rájuk szabta a nemzeti otthonteremtési közösségekről szóló törvényt.

Andrássy út 116.

Andrássy út 116.

III. Sugárúti palota (Andrássy út 116.), vételár: 723,6 millió forint

Az új tulajdonos a WHB Vagyonkezelő Kft., mely a West Hungária Bau építőcéget is jegyző Paár Attila érdekeltsége. A vállalatvezető többrendbeli, állandósulni látszó üzleti partnere Tiborcz Istvánnak, a miniszterelnök vejének.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.