Hivatalos: mától nem vicces a Kétfarkú Kutya Párt

/ 2016.10.04., kedd 11:40 /

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Indul 2018-ban a már nem viccpárt” – szól a Népszabadság mai, Kovács Gergely kutyapárti elnökkel készített interjújának címe. A beszélgetésben Kovács kifejti, hogy még országoslista-állítással is megpróbálkoznak. Aztán tetézi: „Az a célunk, hogy helyben minél több problémára valódi megoldást találjunk, s ne csak ígérgessünk.”

Ilyen névvel nehéz lesz meggyőzni a választókat, hogy csak ti kínáltok helyben „valódi megoldásokat” – tehetném hozzá. De rendben, kedves Gergő, beszéljünk komolyan. Szerintem az a legjobb, ha mindenki azt teszi a politikában, ami a kapott vagy önként vállalt feladata: a kormányzó párt kormányozzon, az ellenzék fogalmazzon meg értelmes ellenjavaslatokat, a viccpárt pedig gyártson viccet az egészből, ha úgy látja jónak. A kutyapárt például egy időben egész jó humorérzékkel készített vicces falragaszokat. A gerilla-jellegű felújítások, a jobbító szándékú köztéri aktivizmus is rendben van.

De a viccpártnak valódi párttá alakulni, választáson indulni? Minek?

„Ha a 6,3 százaléknyi érvénytelen szavazatból indulunk ki, annyian tették magukévá a viccpárt kezdeményezését, hogy választás idején ez elég a parlamentbe jutáshoz” – szól a Népszabadság újságírójának felvetése, mire Kovács azzal válaszol, hogy őket már nem is szerencsés viccpártnak minősíteni. Akkor, ha már komoly politikai párt lesz az MKKP-ból, mondom is az első politikai tévedést: az érvénytelenül szavazók nem MKKP-szavazók, nem is egy nem létező Társaság a Szabadságjogokért Párt szavazói. Közülük rengetegen nem trollkodási lehetőséget, hanem esélyes alternatívát keresnek majd 2018-ban. A 200 ezres Facebook-tábor sem politikai alapon épült, hanem a többé-kevésbé jó poénok miatt. Ja, és még valami: ha az MKKP szeretne lefaragni fél-egy százalékot a balos ellenzék potenciális kormánybuktató erejéből, csak nyugodtan.

A komolykodó viccpárt fából vaskarika. Vagy ahogy B. Pista bácsi fogalmazna: hülyeség.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.