Hol tart a balatoni gasztroforradalom?

/ 2018.07.12., csütörtök 19:30 /
Hol tart a balatoni gasztroforradalom?

Ha elutazunk a Balatonra, jó eséllyel még mindig a legközelebbi büfében fogjunk enni a szokásos strandkajákat. De ha szerencsénk van, olyan helyen is nyaralhatunk, ahol már újhullámos strandbüfé nyílt, sőt egyre több étteremért és borászatért érdemes autóba ülni. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Zajlik a beach food forradalma, s az újhullámos strandbisztrók már egészen másképp gondolkodnak, mint elődeik, s nem csupán a kínálat színvonalát tekintve. Például gasztrojegyet vezettek be, hogy azok is bemehessenek hozzájuk enni, akik nem akarnak fürdeni, napozni, s ez is egy lépés abban az összetett átalakulási folyamatban, amely azt kívánja elérni, hogy a Balatont ne csupán fürdőhelyként tartsuk nyilván, hanem olyan úticélként, amely számos egyéb – kulturális, sport, szabadidős, gasztronómiai – lehetőséget kínál.

A másik cél az, hogy a magyar tengert ne tekintsük egyszezonos desztinációnak, ahol a nyár kivételével az éttermeknek sem éri meg nyitva tartani. A Magyar Konyha által kiadott, és a magazin nyári számával együtt árusított Balaton 2018 Gasztrokalauz – toplistákat is felállítva – már 400 helyet mutat be – az első kiadvány 2013-ban még csupán 170 vendéglátót bírt jó szívvel az olvasó figyelmébe ajánlani.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletek a Heti Válasz legfrissebb számában. Lapunk jelenleg csak elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon. Csak egy kattintás!

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.