Hol tart a balatoni gasztroforradalom?

/ 2018.07.12., csütörtök 19:30 /
Hol tart a balatoni gasztroforradalom?

Ha elutazunk a Balatonra, jó eséllyel még mindig a legközelebbi büfében fogjunk enni a szokásos strandkajákat. De ha szerencsénk van, olyan helyen is nyaralhatunk, ahol már újhullámos strandbüfé nyílt, sőt egyre több étteremért és borászatért érdemes autóba ülni. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Zajlik a beach food forradalma, s az újhullámos strandbisztrók már egészen másképp gondolkodnak, mint elődeik, s nem csupán a kínálat színvonalát tekintve. Például gasztrojegyet vezettek be, hogy azok is bemehessenek hozzájuk enni, akik nem akarnak fürdeni, napozni, s ez is egy lépés abban az összetett átalakulási folyamatban, amely azt kívánja elérni, hogy a Balatont ne csupán fürdőhelyként tartsuk nyilván, hanem olyan úticélként, amely számos egyéb – kulturális, sport, szabadidős, gasztronómiai – lehetőséget kínál.

A másik cél az, hogy a magyar tengert ne tekintsük egyszezonos desztinációnak, ahol a nyár kivételével az éttermeknek sem éri meg nyitva tartani. A Magyar Konyha által kiadott, és a magazin nyári számával együtt árusított Balaton 2018 Gasztrokalauz – toplistákat is felállítva – már 400 helyet mutat be – az első kiadvány 2013-ban még csupán 170 vendéglátót bírt jó szívvel az olvasó figyelmébe ajánlani.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletek a Heti Válasz legfrissebb számában. Lapunk jelenleg csak elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon. Csak egy kattintás!

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Baljós árnyak a magyar Microsoftnál

Váratlanul felállt székéből a magyar Microsoft ügyvezetője. Nem ez az első baljós árny a vállalatnál: fél éve elcsapták állami viszonteladóikat, két volt vezetőjük kormányzati mentőövet kapott, és a hírek szerint az amerikai hatóságok is vizsgálódnak az ügyben.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.