valasz.hu/itthon/a-lapunk-fomunkatarsa-altal-vezetett-szakmai-bizottsag-nem-tamogatta-61780/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202007

http://valasz.hu/itthon/a-lapunk-fomunkatarsa-altal-vezetett-szakmai-bizottsag-nem-tamogatta-61780/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202007

Rogán, Bajnai, Mesterházy a Kossuth téren

/ 2012.12.02., vasárnap 17:38 /
Rogán, Bajnai, Mesterházy a Kossuth téren

Nem akarunk együtt élni alantas, rasszista megnyilvánulásokkal, nem fogadhatjuk el, hogy vétlen milliók halálát, szenvedését semmibe vegyék - mondta a Fidesz frakcióvezetője vasárnap a Parlament előtti demonstráción, ahol kicsi és nagy nemzeti logókkal teli tömegben városnévtáblák, Respect Rogán vagy Hitler-bajuszos Gyöngyösi Márton tábla is látható volt.

Fotó: MTI/ Beliczay László 

Rogán Antal első felszólalóként, a Tömegtüntetés a nácizmus ellen elnevezésű rendezvényen a jobbikos Gyöngyösi Márton hétfői parlamenti felszólalására utalva úgy fogalmazott: a népirtások minden esetben listákkal kezdődtek, ezért elfogadhatatlan, ha valaki nem tanul az elmúlt száz év történelméből.

Ahogy Rogán Antal érkezett a színpadra, többen bekiabáltak, hogy „fúj", „ti csináltátok a Jobbikot", de nem ez volt a jellemző. Sokan a bekiabálókat próbálják csitítani, sokan tapsoltak. Egyesek viszont háttal állnak, így tiltakoztak - írja az Index.

Gyöngyösi szavairól azt mondta, hogy nem elfogadható, ártatlan milliók halálát, szenvedését semmibe vegye. Méltóságában senkit sem szabad sérteni, listával fenyegetőzve megbélyegezni. Személyesen sem tűri, ezért is van a Kossuth téri rendezvényen.

„Nem fogadhatjuk el, hogy Magyarország bármely polgárát csak azért, mert más felekezethez tartozik vagy más nemzetiségből származik, más értékeket részesít előnyben, méltóságában megsértsék (...), listával fenyegetőzve megbélyegezzék" - jelentette ki.

„Ma a Kossuth téren mi akasztunk táblát a gonoszság nyakába. Rajta felirat: Nem engedjük!" „Hölgyeim és uraim, Magyarország megvédi polgárait!" - zárta beszédét a Fidesz frakcióvezetője.

Rogán Antalt Bajnai Gordon követte a felszólalók sorában. Az Együtt 2014 Választói Mozgalom nevében, a volt miniszterelnök  úgy fogalmazott: „A Duna a tanú rá, hogy nem felejtünk, és nem engedünk felejteni."

A volt miniszterelnök úgy fogalmazott sokan azt kérték tőle, hogy használja ki a lehetőséget, és fogalmazzon meg kritikát a vasárnapi rendezvényen a kormánnyal szemben, de ő ennek nem akart eleget tenni. Inkább a különböző címkézés káros hatásairól beszélt, mint mondta, az legyengíti az országot. Éppúgy bűn a jobboldalt szembeállítani az antifasizmussal, mint a bal oldalt, a nemzeti értékekkel - fogalmazott.

Gondolatát így folytatta: „ma nem az egymásra mutogatás ideje van, ma a gyűlölet elleni összefogás ideje van. A nácikkal szemben mindenkivel össze kell fogni, de még a hatalomért sem szabad összefogni a nácikkal. Magyarok vagyunk! Megvédjük egymást, és nem félünk! - zárta beszédét Bajnai.

A volt miniszterelnököt Mesterházy Attila követte. Az MSZP elnöke beszédében kiemelte: „ mai nap nem pusztán politikai rendezvény, a mai nap deklaráció, eskü."

Mint fogalmazott: „A fasizmus vírus, és a Jobbik a vírusgazda. Vírusgazda, aki a futball- lelátóról zsidózik, cigányozik, bizonyos írókat piedesztálra állít... Ez egy életveszélyes vírus, mely gyilkolja a társadalmat, de van ellenszer, mi mindannyian vagyunk az ellenszere - szólt a tömeghez Mesterházy, aki úgy fogalmazott, bárki felkerülhet a Jobbik listájára.

Az MSZP első embere kijelentette: Tisztelet Rogánnak. Majd hozzátette támogatja azt a DK-s javaslatot, hogy zárják karanténba  a Jobbikot a Magyar Parlamentben, és ne látogassák a Külügyi Bizottság üléseit, addig míg Gyöngyösi ott pozíciót tölt be. „Mondjon le"- skandálták szavai után a demonstrálók.

Mesterházy beszéde végén, azt követelte, hogy hétfőn 13 órakor, amikor  a Parlament összeül, Orbán Viktor mondjon beszédet és határolódjon el a Jobbiktól és ítélje el őket.

A három politikus közül Bajnai kapta legtöbb tapsot, Rogán is közel annyi tetszésnyilvánítást kapott. Mesterházy viszont annak ellenére, hogy többször próbálta skandálásra bírni a tömeget, alig kapott tapsot.

A vasárnap délutáni rendezvényen felszólalt még Ungváry Tamás, majd a demonstráció végén a színpadra hívta a szervezőket (Németh Sándor, Zoltai Gusztáv, Gordon Gábor) akik közül Németh Sándor a Hit Gyülekezetének lelkésze kapta a legnagyobb, percekig tartó tapsot és éljenzést.

Gordon Gábor, az Élet menete Alapítvány vezetője a rendezvény zárásaként a párizsi békeszerződés 4 cikkelyét  tartalmazó dokumentumot adta át Rogánnak, Bajnainak, és Mesterházynak. Majd Hernádi Judit egy Leonard Cohen dalt énekelt el.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.