Hollywood nőgyógyásza is megszólalt az amerikai kitiltási ügyben

/ 2014.10.30., csütörtök 15:01 /
Hollywood nőgyógyásza is megszólalt az amerikai kitiltási ügyben

Egyelőre biztosan nem lép ki a Magyarország Barátai Alapítványból Paszternák Alfréd. Az 1956 óta Amerikában élő nemzetközi hírű orvos-tudós derülátó a magyar-amerikai viszonnyal kapcsolatban, de a német megszállás áldozatainak emlékműve az ő szemét is szúrja. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

„Számolom a napokat, amíg végre nem ő lesz már az Egyesült Államok elnöke” – mondja Barack Obamáról a Heti Válasznak Paszternák Alfréd. A nemzetközi hírű, elismert orvos-tudós, akit „Hollywood nőgyógyászaként” is emlegetnek, Amerikára és a világ sok más országára különösen károsnak tartja a jelenlegi elnök politikáját.

A magyar-amerikai konfliktussal kapcsolatban Paszternák megjegyzi: „Ha kormányzati emberek kétmilliárd forint kenőpénzt kértek egy amerikai cégtől cserébe azért, hogy békén hagyja őket az adóhatóság, vagy a konkurenciájuk ellen indítson vizsgálatot, az mindenképpen elborzasztó. A probléma csupán az, hogy többet nem tudunk, a részletek nem ismertek. Márpedig így milyen alapon várható el, hogy Magyarország lépjen az ügyben? Ehhez kellenének az információk, amelyek állítólag az amerikaiak birtokában vannak. Ha nem mondják meg, hogy ki tört be a házamba, akkor nem tudom, kire haragudjak. Ez ilyen egyszerű.”

Az Auschwitzot megjárt, de a kommunisták által is üldözött tudós ugyanakkor nem kritikátlan tisztelője a magyar kormánynak. Saját szemével is megnézte a német megszállás áldozatainak emlékművét, s annak üzenetével ő sem ért egyet, ebben a formában nem tartja szerencsésnek. „Magyarországra 1944. március 19-én a németek valóban bevonultak, de ami az után a nap után történt, egyáltalán nem volt előzmény nélküli. Igaz, a sárga csillagot a megszállás után kellett viselnem, de az iskolából hazajövet minden áldott nap megkergettek már addig is – abban a kis faluban, amelynek, s különösen az iskolának apám korábban jótevője volt.”

Az interjút az október 30-i Heti Válaszban olvashatják. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.