valasz.hu/itthon/megvan-a-recept-igy-vesziti-el-a-fidesz-a-2018-as-elsovalasztokat-107376

http://valasz.hu/itthon/megvan-a-recept-igy-vesziti-el-a-fidesz-a-2018-as-elsovalasztokat-107376

Szerdán eldől Navracsics Tibor jövője

/ 2014.09.02., kedd 17:17 /
Szerdán eldől Navracsics Tibor jövője

Szerda délután egyeztet Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság új elnökével Navracsics Tibor, a magyar biztosjelölt. Ekkor jó eséllyel eldől az is, milyen tárcát kap a brüsszeli testületben. Hivatalosan szeptember 9-én hirdethetik ki az EB új összetételét és a portfóliókat.

E hét szerdától hívta Brüsszelbe a biztosjelölteket Jean-Claude Juncker; Navracsics Tibor magyar külügyminiszterrel például szerda délután találkozik négyszemközt – írja a Bruxinfo. A magyar biztosjelölt előreláthatóan ekkor értesül hivatalosan is arról, hogy milyen tárcát szán neki a biztosi testületben leendő főnöke.

Korábbi hírek szerint magyar részről felmerült a bővítési tárca ellátásának lehetősége. Navracsics Tibor erről akkor azt mondta: származásából és eddigi pályájából adódóan szívesen látná el ezt a feladatkört. Arról egyelőre nem szivárogtak ki információk, hogy erre mennyire van esélye, egy korábbi cikkünkben megírtuk, brüsszeli források szerint a belső piaci-, a pénzügyi, a versenyjogi és az energetikai területet Magyarország valószínűleg nem kaphatja meg, ezeket mindig a régi, nagy, eurózóna-tagállamoknak tartják fenn. A jelenlegi külügyminiszter korábbi posztjaiból adódó összeférhetetlenség miatt a bel-, igazságügyi és az intézményközi kapcsolatokat sem valószínű, hogy Magyarországnak adnák. Így elvben marad tehát:

  • A fogyasztóvédelmi terület – ám ezt a posztot a horvátok csak tavaly július óta töltik be, és szeretnék folytatni.
  • A foglalkoztatáspolitika – ezt vitte eddig Andor László, nem szokás, hogy ugyanazt a területet egymás után kétszer is megkapja egy tagállam, igaz, nincs is kizárva.
  • Oktatás – ettől minden tagállam menekülne, ugyanis nincs benne közösségi joganyag, nem lehet nagyot alkotni.
  • Közlekedés
  • Regionális politika – a legfrissebb hírek szerint Románia erre tartana igényt, amennyiben nem kapja meg a vágyott mezőgazdasági tárcát. A Gandul román hírportál szeptember 1-ji híre készpénznek veszi, hogy ezt a területet az ország megkapja.
  • Szomszédságpolitika
  • És a bővítéspolitika

A Bruxinfo „jól tájékozott forrásokra” hivatkozva azt írja, Navracsics Tibor „méltányos” ajánlatban bízhat, ami ugyanakkor nem feltétlenül jelent egyet a kormány által kiszemelt portfólió megkaparintásával. 

Jean-Claude Junckernek szeptember 10-ig kell megneveznie az Európai Bizottság új összetételét, de erre egyes hírek szerint erre már 9-én sor kerülhet.

A leendő biztosi testület szeptember 11-12-én informális szemináriumra gyűlik össze Brüsszelben, amelyen a parlamenti meghallgatásokra való felkészülésre kerülhet a hangsúly. Az Európai Parlament a tervek szerint szeptemberben bonyolítja le a biztosi meghallgatásokat, mielőtt szavazna a Juncker-bizottság jóváhagyásáról. A kinevezések véglegesítéséhez ugyanis az Európai Parlament jóváhagyására van szükség, amire a tervek szerint októberben kerülhet sor.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.