valasz.hu/itthon/az-origo-belatta-tevedeset-es-cimoldalon-rehabilitalta-a-momentumot-126354

http://valasz.hu/itthon/az-origo-belatta-tevedeset-es-cimoldalon-rehabilitalta-a-momentumot-126354

„Hosszú életet, jó egészséget kívánok Botka Lászlónak!” – megszólalt az újságíró, akitől retteg az MSZP

/ 2017.09.12., kedd 11:15 /

Csak nem bírnak leállni a szocialisták. Molnár Gyula kezdte múlt pénteken: rendkívüli sajtótájékoztatót tartott arról, hogy a Fidesz fizikailag akarja megsemmisíteni Botka Lászlót. Mindezt a pártelnök egy Echo TV-s műsorban elhangzott mondatra alapozta, amely egy újságíró, a Pesti Srácok főszerkesztő-helyettesének száját hagyta el.

„Hány Botka László él Magyarországon? Egy él, de az is sok. Tehát egynek sem kell élnie.”

Hiába jelezték többen (mi is, a Hvg is), hogy ez gyengécske lesz új köteles beszédnek, tegnap a szintén szoci Bangóné Borbély Ildikó tájékoztatott sajtót és mondott olyan meredekeket, hogy „az MSZP szerint bizonyíték van arra, hogy Botka Lászlónak, a szocialisták miniszterelnök-jelöltjének megfenyegetését a Fidesz rendelte meg”.

Itt az ideje hát, hogy közöljük a főszereplő véleményét is.

Szarvas Szilveszter először nehezményezte, hogy pénteki cikkünkben egyáltalán az elvi lehetőségét felvillantottuk a gyilkos értelmezhetőségnek, hiszen, mint fogalmazott, s amint arra egyébként mi is felhívtuk a figyelmet: „az él a lakik szinonimája”.

Szarvas tehát azt akarja, hogy Botka takarodjon Magyarországról? Hogy ne Magyarországon éljen-lakjon?

„Még csak ezt sem akarom. Kell ő ide, hogy végre tényleg megtörténjen a rendszerváltás. Amúgy meg akinek a nagymamája, vagy drága jó szülője egyszer sem mondta azt, hogy »édes fiam, belőled egy is sok«, az nem ebben az országban nőtt fel. A magyar nyelvben az »egy is sok« fordulat nem azt jelenti, hogy haljon meg, pusztuljon. Aki ezt nem tudja, az manipulál, kiforgat. Milyen érdekes, hogy Bőtös Botond Ifája, vasvillája és árokparton heverő fideszes hullái után Molnár Gyula nem állt ki sajtótájékoztatót tartani, sem Bangóné Borbély Ildikó szörnyülködni, meg elhatárolódni. A Medvegy Gábor, Kerner Zsolt-féle 24.hu-s lámpavasazás után szintén nem aggódott Molnár és Botka, mint ahogy a Kettős Mérce pár nappal ezelőtti lámpavasazása után sem álltak ki remegő kézzel, lebiggyedt szájjal a kamerák elé. Ezen üzenetek ráadásul félreérthetetlenek, egyértelműek voltak, bőven lett volna mitől elhatárolódni, az én esetemben viszont nincs, mert klasszikus manipulációról, szándékos kiforgatásról beszélünk: mondataimból köteles beszédet akarnak gyártani. Ezek a Ron Werber-i beidegződések. Én mindenesetre hosszú életet, jó egészséget kívánok Botka Lászlónak.”

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Az EP nem fogadta el a kvótát, de választási ajándékot adott Orbánéknak

Nyugalom: nem igaz, hogy „állandó, felső kvóta nélküli migránsbetelepítési rendszert fogadtak el az Európai Parlamentben”. Cecilia Wikström svéd liberális képviselő tervezete maga az agyrém, de kizárt, hogy keresztülmenjen az EP-n és a Tanácson is. A választásra készülő Fidesz viszont komoly ajándékot kapott.

Zaklatásügy – megszólal a színművészeti egyetem rektora!

A próbán mondhatom, hogy vedd le a pólódat, és ülj az ölébe, de a próba végeztével nem kérhetem, hogy ülj az ölembe – mondja M. Tóth Géza rendező. A Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora tiltott határátlépésekről és az önvizsgálat fontosságáról. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

E-egészségügy: bolyongó páciensek, eldobott receptek

Az e-egészségügy bevezetése új korszakot nyit, orvosunk ezután mindent lát – azt is, ha nem szedjük a felírt gyógyszert, vagy ha másik specialistát keresünk fel helyette. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Egyszervolt kincseink – magyar főúri és nagypolgári gyűjtemények nyomában

A századforduló és a két világháború közötti Magyarország, illetve öt legendás műgyűjtő alakja rajzolódik ki az Elveszett örökség című kötetből. A kollekciók nagy része szétszóródott, de mit tehetünk azért, hogy a világ tudjon róla: jó néhány remekmű valaha magyar tulajdonban volt. Részletek a friss Heti Válaszban.