valasz.hu/itthon/itt-a-madaras-adidas-eletkepes-lehet-e-egy-nemzeti-sportmarka-129214

http://valasz.hu/itthon/itt-a-madaras-adidas-eletkepes-lehet-e-egy-nemzeti-sportmarka-129214

HVG-címlap: ezt mégis hogyan?

/ 2017.01.26., csütörtök 09:30 /
A friss HVG címlapja

A friss HVG címlapja

Csókot vált Orbán Viktor Vlagyimir Putyinnal a HVG címlapján az orosz vezér magyarországi látogatása ürügyén. A baloldali hetilap félreértette Orbán egy mondatát.

A HVG vezércikkében azzal indokolja a jó ízlést nyomokban sem tartalmazó címlapját, hogy  „ismét megbonthatatlannak tűnő barátság” fűzi Magyarországot Oroszországhoz, és azt találgatja, hogy ennek háttere egy Moszkvában Orbánról őrzött kompromat, azaz lejárató információkat tartalmazó dosszié lehet. Közli az agg német helytartó és az öreg orosz diktátor, vagyis Honecker és Brezsnyev csókjáról készült egykori plakátot, amelynek alsó felében egy fiatal lány és egy fiú smárol, a Fidesz így kampányolt az első szabad választások előtt.  

A cikkből pedig kiderül, a „Puszi riot” mögött Orbán egy, a Lámfalussy konferencián elmondott mondata áll, amely szerint „A jövő nagy kérdése, hogy Európa meg tudja-e védeni magát az Egyesült Államok nélkül”.

Mindez azonban a HVG fejtegetéseivel ellentétben nem arról szól, hogy Orbán szét akarná verni a NATO-t. Sokkal inkább Donald Trump amerikai elnök kijelentéseire való reagálás. Az elnök több alkalommal is kifejtette, hogy Európa túl keveset költ a hadseregre, és tarthatatlannak véli, hogy a hidegháború vége óta a NATO legfőbb eltartója az Egyesült Államok.

A Heti Válasz szerkesztőségi ülésén Orbán Viktor maga mondta el 2010 után, hogyan képzeli egy ilyen kis ország szövetségesi politikáját. Katonai ügyekben az Egyesült Államok által dominált NATO-val mozgunk együtt, az ipari-gazdasági kérdésekben Németországgal, az energetika terén pedig az oroszokkal. Vagyis minden területen a legerősebbel. Ezért pacsizunk Paks kapcsán Putyinnal, de a gazdasági szankciókat attól még simán megszavazzuk az Ukrajna elleni agresszió miatt Moszkvával szemben. Besegítünk a baltiak légterének védelmében, pedig ugyan kitől kellene védeni őket, ha nem az oroszoktól? Nem Putyin-barát és Amerika elleni lépés az sem, ha Orbán az EU önálló védelmi képességének megerősítéséről beszél, mert ugyan ki ellen védekezne az unió? S hogyan jelenthetné egy több évtizede fennálló védelmi szövetség szétverését Európa hadi képességének erősítése, hiszen éppen legfőbb szövetségeseink követelik ezt tőlünk?

Így lesz a Putyinnal való kézfogásból nyelves csók, és kerül Orbán keze a HVG rajzán az orosz medve tarkójára, a domináns fél jelzéseként.

Pedig idáig még a hidegháborús fotón sem jutottak.  

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.