Ibolya Tibor az új fővárosi főügyész

/ 2013.12.05., csütörtök 09:10 /

Polt Péter legfőbb ügyész szerdán fővárosi főügyésszé nevezte ki Ibolya Tibort. A 46 éves jogász tavaly óta megbízottként vezette a Fővárosi Főügyészséget.

Az új fővárosi főügyész 1967-ben született Szentesen, diplomáját már a rendszerváltás után szerezte, 1994-ben Szegeden. 2005-ben a fővárosi IV.-XV. kerület vezető ügyésze lett, 2010 óta a legfőbb ügyész kabinetjének tagja. Miután elődje az új nyugdíjszabályok miatt nem tölthette be tovább feladatát, 2012-ben megbízott fővárosi főügyész lett.

Az új főügyész élete legérdekesebb esetének Pongrácz Gergely perét tartja. Az 1956-os hőst azzal vádolták meg, hogy fogságba esett szovjet kiskatonákat gyilkolt. „Feketén-fehéren bizonyítani lehetett, hogy Pongráczék nemhogy nem gyilkoltak kiskatonákat, de kicserélték őket a szovjetekkel magyar hadifoglyokra” – nyilatkozta korábban lapunknak.

A legnagyobb visszhangot kiváltó bejelentetése az utóbbi időben az volt, hogy az ügyészség vádat emelt Biszku Béla, Kádár János volt belügyminisztere ellen. Az ügy jelentőségét érzékelteti, hogy az 1956-os megtorlásokban központi szerepet betöltő volt állampárti vezető ellen korábban már tettek feljelentést, ám eddig az ügyészség elévülésre hivatkozott. Most részben a lex Biszku, részben pedig a nemzetközi egyezményekre hivatkozva vádolták meg a férfit.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.