heti-valasz.hu/itthon/humboldt-dijas-kvantumfizikus-alapkutatas-nelkul-nincs-fejlodes-129197

http://heti-valasz.hu/itthon/humboldt-dijas-kvantumfizikus-alapkutatas-nelkul-nincs-fejlodes-129197

Igazságot Bencsik Andrásnak!

/ 2018.03.01., csütörtök 08:00 /
Igazságot Bencsik Andrásnak!

Meg kell védenem Bencsik Andrást. Amikor a Demokrata főszerkesztője meghirdette az Echo TV Sajtóklub című műsorában a Stop Stop Sorost! a következő szavakkal:

"Azt hiszem, hogy abba kéne hagyni ezt az elemi iskolai szintű sorosozást például, Stop Soros, meg egyebek. Ezek jópofák, de a magyar társadalom ennél intelligensebb"

akkor tényleg így gondolta, hitt benne, nem diktálta ezt neki senki, nem kérték, nem várták el, nem kötelezték, hogy ezt mondja, nem a Fidesz központi üzenetét közvetítette. Épp ez volt a baj.

Másnap ugyanis látványos kommunikációs összeomlásnak lehettünk szemtanúi: a Fidesz előbb valóban lejjebb csavarta a sorosozást, hogy hirtelen átálljanak a pozitív, eredményközpontú kampányra, de aztán minden maradt a régiben, és ma már egészen pontosan ott tartunk, ahol Hódmezővásárhely előtt jártunk. Magyarán: minden kormányzati felületen dől ránk a sorosozás.

Nem is történhetett ez másként.

A Fidesz kampánya patikamérlegen kiporciózva, milliméter pontossággal kikalkulálva április 8-án 19 óráig már jó ideje kész van. Olyannyira, hogy még a Stop Soros törvénycsomag is ennek a része – két hete írtam, hogy az egész törvénykezési színjáték az újabb kétharmadot kívánná alátámasztani. Márpedig egy ilyen nagyszabású tervet nem lehet csak úgy ripsz-ropsz kidobni az ablakon.

A Fidesz előtt tehát két út állt: vagy elindulnak a bencsiki úton, és egy új stratégiával futnak neki a hátralévő napoknak, vagy szusszannak egyet, hagyják kissé elcsitulni a hódmezővásárhelyi voksolás keltette hullámokat, hogy aztán meneteljenek tovább a kijelölt úton. Igazából egy pillanatig se volt kétséges, melyiket választják majd.

Hogy ez azt jelenti, a Fidesz nem néz ki túl sokat a szavazóiból? Hát persze, hiszen Bencsik Andrásnak igaza volt. De amikor pusztán két nappal a Stop Stop Soros után a CÖF azzal hirdeti meg a Bencsik András által is főszervezett Békemenetet, hogy

Soros emberei bevándorlóországgá tennék Magyarországot, ezért most újra ki kell állnunk hazánkért”

akkor ezredszer is be kell látni, hogy itt bizony nem a néppel van súlyos probléma.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.