"Egyedül maradtunk, mint a kisujjam" - Lemondott a Semmelweis Egyetem rektora

/ 2012.04.01., vasárnap 16:52 /

Egyedül maradt az egyetem, mint a kisujjam - ezekkel a szavakkal vezette be Tulassay Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektora, hogy lemond hivataláról.

 

A rektor leszögezte, hogy teljes mértékig egyetért az egyetem szenátusának határozatával, és jogilag is megalapozottnak tartja a döntésüket. Lemondását azzal magyarázta, hogy noha a tulajdonosi és felügyeleti jogokat ellátó Nemzeti Erőforrás Minisztérium nem adott jogi segítséget az államfő kisdoktori címével kapcsolatos vizsgálathoz, a szenátus ülésén jelen levő Hoffmann Rózsa államtitkár pedig eltávozott a doktori ügyének tárgyalásakor, titkársága pénteken délután sürgősséggel bekérette a jegyzőkönyvet.

A rektor az egyetem érdekeire és a személyével kapcsolatban kialakuló bizalomvesztésre hivatkozva mondott le, utódja az egyébként szintén kedden, de július elsejei mandátummal megválasztott Szél Ágoston, eddigi rektorhelyettes.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.