valasz.hu/itthon/az-origo-belatta-tevedeset-es-cimoldalon-rehabilitalta-a-momentumot-126354

http://valasz.hu/itthon/az-origo-belatta-tevedeset-es-cimoldalon-rehabilitalta-a-momentumot-126354

Így fokozzuk a nyomást Ukrajnára

/ 2017.09.12., kedd 10:30 /

Egészpályás letámadásba kezdett a külügy a múlt héten megszavazott ukrán oktatási törvény miatt. Azok után, hogy Szijjártó Péter utasításba adta, a magyar diplomácia egyetlen nemzetközi szervezetben sem támogathat ukrán kezdeményezést, és Magyarország nem támogat semmilyen, Ukrajnának fontos döntést, a miniszter már az EBESZ, az ENSZ, az EU és az Európa Tanács kisebbségi ügyekkel foglalkozó biztosait is levélben kereste meg. Azt kérte tőlük, hogy „olyan határozottsággal lépjenek fel, mint ahogy más országok esetében szoktak, bizonyos jogállamisági aggályokat hangsúlyozva”.

A Kossuth Rádiónak a külügyminiszter azt is elmondta, az elmúlt egy évben minden kétoldalú találkozón felvetették az ukrán félnek, hogy ne szavazzák meg a kisebbségi jogokat csorbító jogszabályt, de miután ez nem történt meg, itt az ideje „a lehető legkeményebben kell fellépni”, Magyarországnak használnia kell azokat az eszközeit, amelyek „jól láthatóan fájnak”.

Szijjártó szerint az ukránok eltévesztették a célpontot, amikor az Oroszország elleni harcban a magyar, a román, a bolgár és a lengyel kisebbséget negatívan érintő lépést hoztak. A kijevi amerikai nagykövetnek a törvény elfogadását üdvözlő Twitter-posztja pedig „egészen elképesztő, ami sok mindent elmond, milyen alapos tudással rendelkezik az amerikai diplomácia Ukrajnáról és Kárpátaljáról”.

Ezzel nem tudunk vitatkozni:

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Az EP nem fogadta el a kvótát, de választási ajándékot adott Orbánéknak

Nyugalom: nem igaz, hogy „állandó, felső kvóta nélküli migránsbetelepítési rendszert fogadtak el az Európai Parlamentben”. Cecilia Wikström svéd liberális képviselő tervezete maga az agyrém, de kizárt, hogy keresztülmenjen az EP-n és a Tanácson is. A választásra készülő Fidesz viszont komoly ajándékot kapott.

Zaklatásügy – megszólal a színművészeti egyetem rektora!

A próbán mondhatom, hogy vedd le a pólódat, és ülj az ölébe, de a próba végeztével nem kérhetem, hogy ülj az ölembe – mondja M. Tóth Géza rendező. A Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora tiltott határátlépésekről és az önvizsgálat fontosságáról. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

E-egészségügy: bolyongó páciensek, eldobott receptek

Az e-egészségügy bevezetése új korszakot nyit, orvosunk ezután mindent lát – azt is, ha nem szedjük a felírt gyógyszert, vagy ha másik specialistát keresünk fel helyette. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Egyszervolt kincseink – magyar főúri és nagypolgári gyűjtemények nyomában

A századforduló és a két világháború közötti Magyarország, illetve öt legendás műgyűjtő alakja rajzolódik ki az Elveszett örökség című kötetből. A kollekciók nagy része szétszóródott, de mit tehetünk azért, hogy a világ tudjon róla: jó néhány remekmű valaha magyar tulajdonban volt. Részletek a friss Heti Válaszban.