valasz.hu/itthon/puzser-robert-szerint-is-hazudik-a-holland-nagykovet-125251

http://valasz.hu/itthon/puzser-robert-szerint-is-hazudik-a-holland-nagykovet-125251

Így fokozzuk a nyomást Ukrajnára

/ 2017.09.12., kedd 10:30 /

Egészpályás letámadásba kezdett a külügy a múlt héten megszavazott ukrán oktatási törvény miatt. Azok után, hogy Szijjártó Péter utasításba adta, a magyar diplomácia egyetlen nemzetközi szervezetben sem támogathat ukrán kezdeményezést, és Magyarország nem támogat semmilyen, Ukrajnának fontos döntést, a miniszter már az EBESZ, az ENSZ, az EU és az Európa Tanács kisebbségi ügyekkel foglalkozó biztosait is levélben kereste meg. Azt kérte tőlük, hogy „olyan határozottsággal lépjenek fel, mint ahogy más országok esetében szoktak, bizonyos jogállamisági aggályokat hangsúlyozva”.

A Kossuth Rádiónak a külügyminiszter azt is elmondta, az elmúlt egy évben minden kétoldalú találkozón felvetették az ukrán félnek, hogy ne szavazzák meg a kisebbségi jogokat csorbító jogszabályt, de miután ez nem történt meg, itt az ideje „a lehető legkeményebben kell fellépni”, Magyarországnak használnia kell azokat az eszközeit, amelyek „jól láthatóan fájnak”.

Szijjártó szerint az ukránok eltévesztették a célpontot, amikor az Oroszország elleni harcban a magyar, a román, a bolgár és a lengyel kisebbséget negatívan érintő lépést hoztak. A kijevi amerikai nagykövetnek a törvény elfogadását üdvözlő Twitter-posztja pedig „egészen elképesztő, ami sok mindent elmond, milyen alapos tudással rendelkezik az amerikai diplomácia Ukrajnáról és Kárpátaljáról”.

Ezzel nem tudunk vitatkozni:

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ima Magyarországért Madridban

A Kodály-év alkalmából Gráf Zsuzsanna, az Angelica Leánykar vezetője fesztivált rendezett, és a kórus hamarosan Spanyolországba viszi Kodály és a magyar zene hírét.

Ha ezt elolvassa, lehet, hogy elmegy a kedve a válástól

Döbbenetes a hasonlóság Cserna Antal és az általa alakított pap, Iván élete között: a Pécsi Nemzeti Színház előadásában, az Ádám almáiban játszott szerepéért megkapta a Vidéki Színházak Fesztiválján a legjobb férfi színésznek járó díjat. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Árnyékkormánnyal rukkolhat elő az LMP

Árnyékkormányt alakíthat az LMP miniszterelnök-jelöltje. Szél Bernadett a Heti Válasznak a Ron Werber és pártja közötti kapcsolat hátterét is felfedi. Nagyinterjúnk a csütörtöki lapszámban.

Orbán Viktor nagyon akarja, hogy maradjon Angela Merkel

A hétvégi német választások előtt lapunk tudósítója önfeláldozó bátorsággal a törökök és a szélsőjobb kedvenc berlini negyedeibe is alámerült, hogy felbukkanva megállapítsa: talán túl sokat is imádkozott Orbán Viktor a német kancellár győzelméért. A csütörtöki Heti Válaszból megtudhatja, miért van ez így, illetve mire lehet számítani a jövőben.

Mi történik a dunaszerdahelyi stadionban?

Teltházas otthoni mérkőzések, fantasztikus hangulat, a kárpát-medencei magyarok találkozóhelye. Ezt jelenti az FC DAC 1904 Dunaszerdahely futballcsapata. A fiúkat a gödörből tavaly kihúzó edző, László Csaba szerint ez nem véletlen. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.