Így folytatja a Hír Tv, a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió

Válasz.hu / 2015.02.07., szombat 08:07 / Hírforrás: MTI / Válasz.hu
Így folytatja a Hír Tv, a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió

Simicska Lajos lett a Hír Tv-t működtető társaság elnöke, Tóth Marianna a Magyar Nemzet kiadójának ügyvezetője, D. Horváth Gábor a napilap új főszerkesztője, míg a Lánchíd Rádió ügyvezetője és főszerkesztője Schlecht Csaba lett - közölte a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. pénteken este az MTI-vel. A Simicska Lajos nagyvállalkozóhoz köthető médiumok eddigi vezetői péntek délben lelkiismereti okból fel-, illetve lemondtak. A szombati MN is ír a médiaháborúról.

A közlemény szerint a Hír Tv Zrt. részvényesei a nap folyamán a társaság új igazgatósági tagjainak Tóth Mariannát és Simicska Lajost nevezték ki. Jelezték: a közeljövőben döntés születik arról, ki tölti be a televízió hírterületért felelős vezetői tisztségét.

Az MNO megbízott főszerkesztője Tóth Szabolcs Töhötöm lett.

Kevéssel pénteken dél után az mno.hu-n megjelent közlemény szerint lelkiismereti okokból benyújtotta a fel-, illetve lemondását Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője, a Hír Televízió elnöke, Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője, Élő Gábor, az MNO főszerkesztője, Szikszai Péter, a Hír Televízió vezérigazgató-helyettese, Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese és Szerető Szabolcs, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese.

Az Indexnek kora délután Simicska Lajos azt mondta, hogy meglepetésként érte a vezetők lemondása, ő is most próbálja kideríteni, hogy mi történt. Az atv.hu-n megjelentek szerint azt közölte, ő sem tudott előre a döntésről, arról akkor értesült, amikor az olvasók, és ezt különösen nehezményezi. „Árulásnak tartom, és mellbe vágott” - idézi a portál a vállalkozót, aki hozzátette, megoldja a problémát, és szombatra mindenki megismeri az új struktúrát.

A Népszava internetes kiadásában csütörtökön este megjelent cikk szerint Simicska Lajos arról beszélt a lapnak: totálissá válhat a médiaháború, ha a kormány az RTL-lel való békülés jegyében öt százalékra csökkenti, ugyanakkor kiterjeszti a reklámadót. (A Válasz.hu vonatkozó publicisztikája itt olvasható.)

A reklámadó esetleges kiterjesztésének ügyében péntek este Rogán Antal is megszólalt. Az ATV esti műsorában elmondta, az adót csak egyeztetések után fogják módosítani, így egyelőre nem biztos, hogy a sajtóban emlegetett ötszázalékos forgatókönyv valósul meg. Rogán nyilatkozatának részleteit itt találja.

 

A szombati Magyar Nemzetben...
Ismét a médiaháborúról

Simicska Lajos a Magyar Nemzet első, D. Horváth Gábor főszerkesztésében megjelent lapszámában is megszólal, noha tartalmában a Népszavából ismerhető mondattal: „Ha a kormány valóban bevezeti az ötszázalékos reklámadót, totálissá válhat a médiaháború.” 

A Hír Tv tegnap esti híradója is részletesen beszámolt a médiaháború eseményeiről. Az adásban nagy hangsúlyt kaptak a reklámadó kiterjesztésének káros hatásai.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.