Hazugsággal vádolja Kertész Imrét a balliberális sajtó

Heti Válasz / 2014.11.19., szerda 10:05 /
Hazugsággal vádolja Kertész Imrét a balliberális sajtó

Miért vádolják hazugsággal Kertész Imrét a The New York Times védelmében? Miért rombolják le balliberális véleményvezérek a Kertész-idolt? Borókai Gábor főszerkesztő nagypublicisztikája a csütörtöki Heti Válaszban.

Ne szépítsük, a Népszabadság durva hamisítással vádolta meg Kertész Imrét és Thomas Coopert. Az egyetlen Nobel-díjas magyar írót és a The Hungarian Quarterly főszerkesztőjét. A baloldali újság persze csak a The New York Times nimbuszát akarta menteni. Nagy igyekezetében mégis pusztította, rombolta a Kertész-idolt.

Az alábbi történet tanulságos. Pontosan írja le annak a világnak a működési rendjét és vezérelveit, amelyet oly sokszor állítanak elénk példaként.

Ablonczy Bálint kollégám hívta fel a figyelmet arra az interjúra, amely eredetileg a The Hungarian Quarterlyben jelent meg, majd a novemberi Szombat hasábjain magyar fordításban éledt újjá.

Noha sokan már kívülről fújhatják, hogy Kertész Imre Thomas Cooper közreműködésével hogyan is festette le az amerikai újságíróval folytatott beszélgetést, néhány erős megállapítást nem árt feleleveníteni: „Azzal a céllal érkezhetett, hogy rávegyen, mondjam azt, hogy Magyarországon ma diktatúra van, ami nem igaz. Ha az ember szabadon írhat és véleményt nyilváníthat, nyíltan kifejezheti az ellenvéleményét és szabadon utazhat, akkor egyszerűen képtelenség diktatúráról beszélni […] Az interjú végül sohasem jelent meg. Erre az egyik barátom nagyon helyesen azt mondta, hogy ez egyfajta cenzúra, mert ha olyan választ kapnak, amelyre nem számítanak, akkor azt egyszerűen nem teszik közzé.”

A cenzúrát sejtető szikár hír sok helyütt meg tudott jelenni itthon, hogy aztán megkezdődjenek a nagymosodai utómunkálatok...

A nagypublicisztika folytatása a november 20-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.