valasz.hu/itthon/megsem-tiltottak-ki-a-belvarosbol-a-segwayeket-ez-tortent-valojaban-129222

http://valasz.hu/itthon/megsem-tiltottak-ki-a-belvarosbol-a-segwayeket-ez-tortent-valojaban-129222

Így használnak migránsok élő pajzsként idegen gyerekeket – Részletek

/ 2015.09.17., csütörtök 12:00 /
Így használnak migránsok élő pajzsként idegen gyerekeket – Részletek

Németország a határellenőrzés időleges visszaállításával feloldotta a politikai karantént, amely Magyarország körül kialakult a migránsokkal szembeni következetes fellépés követelése miatt. Keddtől új világ kezdődött. Hogy milyen, kiderül a friss Heti Válaszból.

Vigyázó szemetek Berlinre vessétek – amíg a németek nyitva tartották a határt, addig az osztrákok, a magyarok, a szerbek, a macedónok és a görögök is átengedték, mi több, átszállították területükön a szírek, afgánok, pakisztániak, irakiak tömegét. Ahogy a németek döntöttek, a többiek is lépéskényszerbe kerültek. Teljes határzárt azonban először Magyarország rendelt a migránsok számára.

A friss Heti Válasz arról ír, milyen külpolitikai játszmák miatt nézett ki úgy először, hogy nem lesz tranzitzóna, majd az, hogy lesz, és hogyan függ ez össze a kvótarendszerrel, valamint a büntetőtörvénykönyv megszigorításával. Persze teljes képtelenségnek tűnik a határkerítésen átmászó, az azt átvágó illegális határsértők házi őrizetbe helyezése, valójában ez egy megoldási javaslat arra, hogy a családosokat ne lehessen kivonni a büntetőeljárás alól, illetve ne kelljen elszakítani tőlük a gyermekeiket. A házi őrizet ugyanis a menekülttáborokban is végrehajtható lesz.

A migránsok nem mindig saját gyermekkel érkeznek, hanem pajzsként használnak kiskorúakat. Magyarországra is százszámra hoztak magukkal idegen gyerekeket, mert „családosként” gyorsabb elbírálásban volt részük, például ők szállhattak fel először a buszokra és vonatokra. A gyermekeket pedig – ha már akadályozták őket – egyszerűen otthagyták az úton. A kicsik magyar gyermekotthonokba kerülnek.

Részletek a Heti Válasz szeptember 17-i számában, mely elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.