valasz.hu/itthon/megsem-tiltottak-ki-a-belvarosbol-a-segwayeket-ez-tortent-valojaban-129222

http://valasz.hu/itthon/megsem-tiltottak-ki-a-belvarosbol-a-segwayeket-ez-tortent-valojaban-129222

Így juthatnak többletpénzhez a csalódott devizahitelesek

/ 2015.05.20., szerda 16:00 /
Így juthatnak többletpénzhez a csalódott devizahitelesek

Legalább öt százalékot lehet még nyerni a banki elszámoló levelekben közölt összegen – derül ki a csütörtöki Heti Válaszból. Bemutatjuk, miért érzik boldogtalannak magukat az adósok, holott soha ennyi pénzt még banktól vissza nem kaptak, mint most.

„A bankok elszámolásának végén átlagosan egyharmaddal biztosan csökkenni fog az adósok fennmaradó hiteleinek törlesztő részlete” – így nyilatkozott tavaly szeptemberben Orbán Viktor miniszterelnök. S noha minden idők legnagyobb és legbonyolultabb fogyasztóvédelmi intézkedése történt, amelynek során 2,1 millió deviza alapú hiteltulajdonossal számolnak el, százmilliárdokat fizetve vissza nekik, mégis sok adós csalódott, mert az elszámoló levelekben közölt érték meg sem közelíti a korábbi bejelentést.

A becslések három tételből álltak össze: 1. Az adósság és emiatt a törlesztő részlet átlagosan húsz százalékos csökkenéséből. 2. Még öt százalékot hozhat, hogy az elszámolás segítségével az elmaradásban levő adósok hitele ismét „tiszta” lesz, és a „büntetőkamatok” helyett normál, úgynevezett fair kamatra állítják át őket. 3. Ehhez hozzá lehet még számítani öt százalékot, amit az ügyfelek azzal nyerhetnek, ha bankot váltanak, mert a hitelkiváltási verseny miatt a pénzintézetek jelentősen csökkentik a kamataikat, és egy ügyes bankcserével a törlesztő részletek is zsugorodhatnak.

A május 21-i Heti Válasz,  - mely elektornikus formában a Digitalstandon is megvásárolható -  öt elszámoló levélen mutatja be, hogyan lehet növelni a megszerezhető pénzösszeget, például azzal, ha okosan mérlegelve lecseréljük a bankunkat egy másikra.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.