Így jutott el a Hit Gyülekezete az SZDSZ-től a Fideszig

/ 2016.10.15., szombat 09:00 /
Így jutott el a Hit Gyülekezete az SZDSZ-től a Fideszig

Hogyan jutott el a Hit Gyülekezete az SZDSZ-től a Fideszig, sőt a Jobbiknak tett gesztusig? Németh Sándorék és az Orbán-kormány látványos – a kvótanépszavazásban tetőző – egymásra találásának háttere a csütörtöki Heti Válaszban.

Feltéve, de meg nem engedve, hogy több mint negyedszázada a Hit Gyülekezete tagjai vagyunk, 1990 óta a következő pártokra kellett szavaznunk vagy legalábbis nyitottnak lennünk: SZDSZ, MSZP, MDF, Együtt 2014, Fidesz. Sőt, noha néhány éve még a Jobbik megszűnéséért imádkoztunk, újabban Vona Gáborékkal is megengedőbbnek kell mutatkoznunk. Közben a politikai elkötelezettségét köpönyegként váltogató egyház a kilencvenes évek destruktívnak elkönyvelt szektájából az Orbán-kormány jóvoltából bevett, migrációügyben a kabinettel összeboruló felekezet lett, miközben ő birtokolja a baloldali ellenzék médiafellegvárát, az ATV-t. Bőven akad itt tehát magyaráznivaló.

A Heti Válaszban kimutatjuk, hogy a gyülekezet

  • az SZDSZ támogatása mellett miként szervezte a Demokratikus Chartát
  • azért mondott áment az MSZP-SZDSZ-koalícióra, mert Horn Gyula bocsánatot kért tőlük
  • tagjai mi alapján szavaztak 2009-ben az MDF-re
  • bevett egyházi státuszának van-e köze Dávid Ibolya ejtéséhez
  • hogyan tett gesztust Bajnai Gordonnak
  • miért védte meg az Orbán-kormányt a Zsidó Világkongresszus elnökének antiszemita vádjától
  • őfelsége ellenzékeként működteti-e az ATV-t
  • miért engedte be Vona Gábort az ATV-be
 

 

 

 

A cikk az október 13-i Heti Válaszban, mely a Digitalstandon is megvásárolható. Dicsértessék!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.