Így került a köztévéhez a volt Origo-vezér - Egy kérdés elmaradt!

/ 2015.04.02., csütörtök 11:20 /

Nem ocsúdnak fel az ellenzéki portálok, hogy kerülhet az egykori Index- és Origo-vezérigazgató Vaszily Miklós a köztévéhez, ráadásul mindjárt második embernek. Soha nem találtuk volna ki.

A Cink.hu szereti a kemény szavakat, ám most saját állapotukra kell jelzőket keresniük. Ezeket találták: „Sokkolta a magyar médiaszínteret, hogy Vaszily Miklós egykori Index- és Origo-vezérigazgató, az Origo széthullásával végződő cenzúrabotrány egyik főszereplője a közmédia második embere lett.”

Megkeresték hát, hogy megkérdezzék tőle, a saját  internetes világukból származó Vaszily vajon a kormány beépített embere volt-e az Origónál. Persze ennél kicsit finomabban, Szily László kérdése így hangzik: „Nem tartasz attól, hogy azok után, hogy most kormányzati állást vállaltál, sokan azt gondolják, eleve a kormány trójai falova voltál az Origóban?”

A válasz: „Ez a legnehezebb része a történetnek. De nem igazíthatom a lépéseimet ahhoz, hogy engem és az Origo-sztorit nem ismerő emberek mit gondolnak, ha egyszer a dolog tényszerűen nem igaz.”

De mi lesz a feladata a köztévénél? Az ingatlangazdálkodás, és semmi köze nem lesz a köztévén folyó műsorok, hírműsorok tartalmához. „Rengeteg ingatlanja van például az MTVA-nak, a Naphegy téritől a Bródy Sándor utcai rádiószékházig, amik működtetését racionalizálni kell.” Vagyis ingatlangazdálkodó, - racionalizáló feladatot kapott, és az interjúból kiderül, hogy három-négy hónapig gondolkodhat, hogyan fogja ezt elérni, és a megtakarításokra sem kapott konkrét számot. Egy kérdés azoban kimaradt a villáminterjúból,  minek kell erre a feladatra egy exonline-vezér?

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.