Így özönlenek a menedékkérők Magyarországra

/ 2015.02.19., csütörtök 10:21 /
Így özönlenek a menedékkérők Magyarországra

Magyarországra idén már annyi menedékkérő érkezett, mint tavaly március végéig az egész Európai Unióba. Miért rajtunk vezet a legkönnyebb út az unióba? Mivel bátorítjuk a migránsokat? Megvizsgáltuk Magyarországot a menedékkérők szemével. Részletek a friss Heti Válaszban.

Lapunk összeállítása azt elemzi, hogyan húzta magára Magyarország – akaratán kívül – az illegális határsértőket. 2013-ig álmos térség volt a schengeni határ magyar-szerb része, azóta viszont Horvátország uniós tagsága miatt erre fordulnak a migránsok, mert a horvátok szeretnének a schengeni övezeten belülre kerülni, ezért szigorúbban őrzik a határaikat. Nálunk viszont a határsértők Schengenen belülre kerülnek, egyszerre élvezhetik az átjárható határokat és az unió nagyvonalú emberi jogi szemléletét.

A Heti Válasz elemzése kitér arra, hogyan bátorítja az unió akaratlanul is a bevándorlókat. Az a segély, ami például Németországban az éhenhalást megakadályozó könyöradománynak látszik (az átlagos 3 fős családnagyság miatt) a döntően sokgyerekes koszovóiak számára elképzelhetetlenül magas családi jövedelmet biztosít. Magyarország pedig azzal vonzza magához a migránsokat, hogy a Gyurcsány-kormány óta rendőrökkel láttatja el a határőrizetét, a kék egyenruha pedig inkább biztonságot sugall a számukra. Megfelelő sűrűségű fegyveres járőrözésnek, vagyis klasszikus határvédelemnek nyoma sem látszik a határ vonalán. Egy, a korábbi schengeni határra jellemző osztrák vagy a kommunista Magyarország nyugati végein érzékelt magyar határvédelem ma gigantikus összegbe kerülne az állomány hivatásossá válása miatt.

Miért tört ki kivándorlási hisztéria Koszovóban? Mivel tesszük érdekeltté abban őket, hogy csecsemőkkel induljanak útnak? Hogy jön a képbe Kanada és a migrációt szervező bűnözők? Minderről részletek a február 19-i Heti Válaszban, amely elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.